Okposo och Tavares i kvartsfinal

Postat: 16 maj, 2012 av Magnus i Nyheter Islanders
Etiketter:, , , , , , , ,

USA och Kyle Okposo tog sig relativt enkelt vidare till kvartsfinal i VM. Där väntar nu Finland som man sopade banan med i gruppspelet då jänkarna vann med hela 5-0. Det enda som i dagsläget tycks kunna stoppa USA från en semifinalplats är en kokande Hartwall Arena i Helsingfors. Okposo har inte utmärkt sig nämnvärt i poängprotokollet sedan de inledande matcherna men han får mycket istid och är en uppskattad kugge i USA:s lag. Mitt tips är att USA även denna gång besegrar de finska lejonen, dock inte med lika stora siffror.

På åttonde plats i VM:s poängliga såhär långt ligger John Tavares som leder Kanadas offensiv med sina fyra mål och fem assist. I tre matcher har Tavares lyckats göra två poäng och han trivs fint ihop med Jeff Skinner och Jordan Eberle. Kanada ställs nu mot Slovakien i kvarten, ett Slovakien som varit högst ojämnt under turneringens gång. Mitt tips är att Kanada tar sig vidare till en semifinal där eventuellt Sverige väntar.

Tyvärr blev det inget fortsatt spel för Mark Streit och Nino Niederreiter då Schweiz misslyckades med sin målsättning med att ta sig vidare från gruppspelet. Man avslutade faktiskt med fem raka förluster och därmed höll man endast Kazakhstan och Vitryssland bakom sig i tabellen.

Även Danmark med Frans Nielsen i laget var en stor besvikelse i årets VM. Trots ett bra lag blev det endast seger mot Lettland. Denna vinst innebar dock att man klarar sig kvar i A-VM även till nästa säsong. Lettland coachades för övrigt av Islanders gamla huvudtränare, Ted Nolan och ett annat bekant coachingansikte finner vi i USA:s bås där Scott Gordon huserar.

Jag uppdaterar om Okposos och Tavares förehavanden i slutspelet så fort jag får chansen. Det kan dock dröja eftersom jag nu tar en välförtjänt semestervecka i det stabila Grekland.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s