Bra spel av Islanders representanter i VM

Postat: 9 maj, 2012 av Magnus i Nyheter Islanders
Etiketter:, , , , ,

Fem spelare från Islanders deltar i årets VM-turnering och även om mestadelen håller till i Helsingforsgruppen så hittar vi en spelare i Stockholm, nämligen Frans Nielsen vars Danmark fått en tuff start på årets turnering. En riktigt bra inledande insats mot Tjeckien slutade med knapp förlust och därför förväntade vi oss ett bättre resultat mot Italien i den andra matchen. Danskarna underpresterade dock och Italien gick segrande ur striden efter straffar. Mot Sverige kom man snabbt i ett stort underläge målmässigt men mycket tack vare Nielsens fina förarbeten i powerplay åt sig danskarna närmare och närmare även om det i slutändan inte räckte till poäng. Chansen till avancemang är nu liten men slår man Norge, Lettland samt Tyskland så finns en viss möjlighet för Nielsen & co. att få uppleva slutspelshockey.

I Helsingfors hittar vi övriga fyra spelare från Islanders. I Schweiz återfinns både Mark Streit och Nino Niederreiter. De inledde starkt med två raka vinster, mot Kazakhstan och Vitryssland, innan Finland satte stopp för segertåget. Detta innebär att Schweiz för närvarande ligger på tredjeplats i gruppen men schemat ser tufft ut framöver med matcher mot Kanada, USA och Slovakien. Trots detta bör man ta sig vidare till kvartsfinal och i nuläget skulle det inte förvåna om det blir Sverige man kommer få möta väl där. Mark Streit har imponerat mest av samtliga Islandersspelare såhär långt och med sina två mål och två assist ligger han i topp bland VM’s backar poängmässigt. Nino får spela betydligt mer i landslaget än i klubblaget men trots detta har poängen uteblivit hittills.

För USA:s del har det varit både upp och ner. Först slog man Frankrike relativt enkelt i en match där Kyle Okposo lyckades näta två gånger. Sedan fortsatte man med att prestigeslå Kanada efter förlängning innan man lite överraskande åkte på pumpen mot Slovakie. Okposo verkar trivas bra på de större rinkarna och har hittills svarat för tre poäng i turneringen. USA har kvar att möta lag som Schweiz och Finland men i övrigt ser det relativt lätt ut och man ska helt enkelt ta sig vidare till slutspel.

Kanada har förutom förlusten i overtime mot USA inkasserat idel segrar. Slovakien besegrades med uddamålet och sedan lekte man hem tre poäng mot fransmännen. John Tavares har gjort ett mål och assisterat till ytterligare två och precis som vid förra årets VM lirar han i en kedja tillsammans med Carolinas Jeff Skinner. De två verkar trivas bra ihop och Kanada kommer självklart spela en kvartsfinal om en dryg vecka.
Jag återkommer om en vecka med ny uppdatering efter att gruppspelet är avslutat.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s