Tuff start för Bridgeport i slutspelet

Postat: 20 april, 2012 av Magnus i Matchrapport AHL
Etiketter:, , , , , , , , ,

Trots att man hade fördel av hemmaplan och även statistiken med sig blev det platt fall för Sound Tigers i åttondelsfinalens första match mot lokalkonkurrenten Connecticut Whale. Bridgeport avlossade hela 42 skott mot motståndarnas keeper Cam Talbot utan att lyckas överlista honom en endaste gång samtidigt som Kevin Poulin gjorde sitt bästa för att hålla jämna steg med sin konkurrent på andra sidan isen. I drygt två perioder höll Poulin tätt men i början av den tredje fick han till slut ge sig när Kelsey Tessier satte 1-0 efter ett fint pass från Tim Erixon.

Annars ägde Sound Tigers större delen av den första perioden och endast Talbot höll bortalaget kvar i matchen, speciellt när Justin DiBenedetto fick ett par bra möjligheter. I den andra perioden trodde vi alla på ett ledningsmål från John Perssons klubba då han lyckades tråckla in en puck förbi Talbot men domaren hade redan felaktigt blåst av spelet för blockering.

Även David Ullström fick ett fint läge som dock stoppades av Talbots benskydd och efter Connecticuts rivstart i den tredje perioden hämtade hemmalaget sig aldrig utan istället ökade Whale på till 2-0 då Jordan Owens rakade in en backhandretur förbi en sprattlande Poulin. Ytterligare en retur från Poulin gav bortalaget chansen till 3-0, ett mål som gjordes av Ryan Bourque.

Micheal Haley kom närmast för Bridgeports del i den avslutande akten med ett stolpskott men istället vann alltså bortalaget för en gång skull. För första gången på nio möten misslyckades hemmalaget vinna och tyvärr var det Sound Tigers som vid detta viktiga skede av säsongen vek ner sig. Förhoppningsvis kan man knipa nästa hemmamatch som spelas på lördag innan man får försöka vinna tillbaka initiativet på Connecticuts hemmais.

MÅLSKYTTAR:

  • 0-1 Kelsey Tessier (Tim Erixon, Jared Nightingale) 41:03
  • 0-2 Jordan Owens (Ryan Bourque) 49:38
  • 0-3 Ryan Bourque (Kelsey Tessier, Pavel Valentenko) 53:18

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s