Veckans AHL: Sound Tigers tog hem Northeast Division

Postat: 15 april, 2012 av Magnus i Matchrapport AHL
Etiketter:, , , , , ,

Efter fredagens seger mot Providence Bruins med klara 4-1 stod det klart att Bridgeport vinner årets Northeast Division. Den fantastiska start man fick på 2012 grundlade seriesegern och man kommer därmed automatiskt hamna på tredje plats i Eastern Conference vilket garanterar hemmafördel i en eventuell utslagsgivande match i åttondelen. Detta var första gången på tio år som Sound Tigers vann sin division och efter lördagens matcher stod det klart att man kommer få möta derbyrivalerna Connecticut Whale i första rundan. Bridgeport har ett klart övertag på Connecticut om man tittar på säsongens tidigare möten men det som är slående är att bägge lagen är speciellt starka på respektive hemmaplan. Dessutom har sex av de nio mötena gått till förlängning så det är oftast väldigt jämna tillställningar mellan lagen. Förhoppningsvis kan Sound Tigers visa att man inte bara är bra i en grundserie utan att man även kan vara bäst när det gäller. Senast man deltog i Calder Cup-slutspelet var 2010 då det blev respass i första omgången mot Hershey Bears som till slut gick hela vägen.

Matchens giganter mot Bruins var Kevin Poulin som svarade för 46 räddningar samt Rhett Rakhshani som stod för tre poäng. John Persson fortsätter att imponera och han får fortsatt förtroende i förstafemman tillsammans med Rakhshani och Tony Romano som också vandrat genom kedjorna efter sin glödheta vår. Perssons uppofrande arbete ledde för övrigt fram till Sound Tigers ledningsmål som Rakhshani kunde göra efter att Persson först tvingat fram ett misstag från backarna.

I lördags spelade Bridgeport grundseriens sista bortamatch då man inledde ett home-2-home med Wilkes-Barre/Scranton Penguins. Det blev en jämn tillställning som till slut vanns av hemmalaget med 3-2. Penguins har, trots att man är placerad på platsen strax bakom Bridgeport i tabellen, skrapat ihop sex poäng mer och det är endast på grund av omöjliga Norfolk Admirals som man ligger tvåa i East Division. För en månad sedan signade Islanders Mike Halmo från Owen Sound Attack i OHL där han varit sitt lags bästa poängplockare den gångna säsongen. Halmo har gått odraftad genom karriären men nu får han först och främst chansen med Bridgeport och mot Pens kom första målet då han slog in en retur efter bara 22 sekunders spel. Hemmalaget tog därefter över taktpinnen och Sound Tigers reservkeeper Kenny Reiter, som nyligen skrivit på som try-out, spelade för att låta Poulin vila, fick kröka rygg tre gånger innan Tyler McNeely fastställde slutresultatet med 14 minuter kvar.

Kvällens avslutande grundseriematch spelades alltså även den mot Penguins och även det blev en jämn tillställning. Bridgeport ville dock visa att man faktiskt kan slå Penguins denna säsongen efter tre tidigare förluster och dessutom ville man ju såklart bjuda hemmapubliken på en perfekt grundserieavslutning. Man hade länge kontroll på händelserna men i början av den tredje tappade Sound Tigers ledningen och det var kvitterat. Men mot slutet kom matchvinnande 3-2 då Rakhshani var sist på pucken och med sitt 20:e mål för säsongen avgjorde han matchen.

På torsdag sätter slutspelet igång och då är det fullt fokus på Bridgeport Sound Tigers vs Connecticut Whale.

13/4 PROVIDENCE BRUINS – BRIDGEPORT SOUND TIGERS 1-4

 • 0-1 Rhett Rakhshani (John Persson) 15:06
 • 0-2 Tony Romano (Rhett Rakhshani, Matt Donovan) 36:17 PP
 • 1-2 Kyle MacKinnon (Jamie Arniel, Kirk MacDonald) 45:40
 • 1-3 Ty Wishart (Kael Mouillierat) 57:07
 • 1-4 Aaron Ness (John Persson, Rhett Rakhshani) 58:50 EN

14/4 WILKES-BARRE/SCRANTON PENGUINS – BRIDGEPORT SOUND TIGERS 3-2

 • 0-1 Mike Halmo (Sean Backman, Steve Oleksy) 0:22
 • 1-1 Steve MacIntyre (Adam Payerl, Alexandre Picard) 2:53
 • 2-1 Colin McDonald (Paul Thompson, Cal O’Reilly) 16:52 PP
 • 3-1 Jason Williams (Philip Samuelsson) 41:06
 • 3-2 Tyler McNeely (Matt Donovan, Tony Romano) 46:03

15/4 BRIDGEPORT SOUND TIGERS – WILKES-BARRE/SCRANTON PENGUINS 3-2

 • 0-1 Brandon DeFazio 22:35
 • 1-1 Tyler McNeely (Steve Oleksy, Rhett Rakhshani) 26:03
 • 2-1 Tomas Marcinko (Aaron Ness, Micheal Haley) 33:55
 • 2-2 Bryan Lerg (Paul Thompson, Cal O’Reilly) 44:45
 • 3-2 Rhett Rakhshani (Matt Donovan, Casey Cizikas) 54:25 PP
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s