I samband med Islanders sista hemmamatch för säsongen uppmärksammades speciellt två spelare lite extra. Matt Moulson fick ta emot ”Islanders Community Service Award” för ”the strongest impact on the Long Island community throughout the year”. Moulsons engagemang utanför isen är förstås beundransvärt. Att han dessutom har god hand med media fick han erfara då han också tilldelades Islanders ”Good Guy” Award som går till den spelare som ”best displays professionalism, courtesy and cooperation with the media”, framröstad av hockeymedia på Long Island. En annan som blev extra uppmärksammad inför matchen var Steve Staios som denna kväll stod i en NHL-rink för 1000:e gången, när det gäller grundseriematcher.

Själva matchen blev en ganska svängig historia och publiken bjöds på många mål åt bägge håll. Isles började klart bäst och man gick fram till en tvåmålsledning relativt tidigt i matchen. Det var just Moulson som inledde målskyttet med ett skott ur ganska snäv vinkel som Winnipegs målvakt Chris Mason inte lyckades stoppa. Knappt två minuter senare var det dags igen och Kyle Okposo fick äran att lägga in pucken i tom kasse efter ett fantastiskt fint förarbete av Frans Nielsen och Josh Bailey, vilket fick Mason helt ur position innan Okposo alltså fick avsluta det fina anfallet. Men Jets kom tillbaka och innan perioden var över hade man kvitterat. Först gjorde Tobias Enström 2-1 efter att John Tavares passat fel i anfallszon och sedan satte Andrew Ladd kvitteringspucken efter att Winnipeg fått bra press på Isles och Ladd höll sig framme på en retur som Al Montoya släppte efter ett backskott.

I den andra perioden var olyckan framme när P.A. Parenteau frispelades och Winnipegs Mark Stuart kastade sig hemåt för att avvärja målchansen. Det slutade med att Stuart fällde Parenteau som i fallet skadade fotleden och i bästa fall handlar det bara om en stukning. Okposo ersatte Parenteau i förstalinan och tackade för förtroendet genom att sätta sitt andra mål för kvällen då han pricksköt 3-2 efter en fin framspelning av Tavares. Matt Donovan som nyligen blivit uppkallad från Bridgeport visade sedan prov på fin speluppfattning då han frispelade Matt Martin som dock missade målet på den utmärkta chansen.

Sju minuter in i den tredje perioden kvitterade Jets när Zach Bogosian något turligt fått pucken från en lagkamrat och Montoya ställdes av den misslyckade dragningen som istället blev till en perfekt passning. Michael Grabner spelades lite senare fri av Nino Niederreiter och på vägen fram mot mål hakades han upp och domaren pekade på mittcirkeln vilket i NHL betyder att ett straffslag delats ut. Grabner tog fart och utan krusiduller sköt han lågt förbi Mason som såg relativt orörlig ut på straffen. Bara en dryg halvminut senare dämpades dock glädjen igen då Dustin Byfuglien hittade ett hål genom Montoya fram till 4-4. Islanders var inte nöjda med detta resultat och man ville verkligen ge hemmapubliken en seger i den sista hemmamatchen för säsongen. Efter flera fina chanser mot slutet, bland annat från Josh Bailey, så blev det åter Grabner som med hjälp av någon form av ketchupeffekt avgjorde matchen med bara 47 sekunder kvar på klockan. Grabner styrde Travis Hamonics backskott förbi en chanslös Mason och segern var ett faktum.

John Tavares två assist innebar att han klev över 80-poängsstrecket, som den förste i Islanders att göra så sedan Ziggy Palffy säsongen 1997-98. Av Moulsons 36 mål har Tavares assisterat till 24 av dom, snacka om dynamisk duo.

MÅLSKYTTAR:

  • 1-0 Matt Moulson (John Tavares) 6:38
  • 2-0 Kyle Okposo (Josh Bailey, Frans Nielsen) 8:06
  • 2-1 Tobias Enström (Jim Slater, Dustin Byfuglien) 9:42
  • 2-2 Andrew Ladd (Bryan Little, Zach Bogosian) 17:08
  • 3-2 Kyle Okposo (John Tavares) 28:41
  • 3-3 Zach Bogosian (Chris Thorburn, Dustin Byfuglien) 47:03
  • 4-3 Michael Grabner 51:45 PS
  • 4-4 Dustin Byfuglien (Tobias Enström) 52:21
  • 5-4 Michael Grabner (Travis Hamonic, Frans Nielsen) 59:13
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s