Islanders förnedrades av jumbon i säsongsavslutningen

Postat: 10 april, 2012 av Magnus i Matchrapport NHL
Etiketter:, , , , , , , , ,

Jag kommer inte gå in speciellt noga på alla baklängesmål mot Columbus Blue Jackets för det blir man bara irriterad över. Man kan konstatera att för andra matchen i rad stötte Islanders på en målvakt med efternamnet Mason. Winnipegs Chris hade dock ersatts av Columbus Steve och den senare var nog strået vassare, åtminstone i den första perioden som Islanders faktiskt ägde inledningsvis med flera fina chanser till ledningsmål. Men John Tavares, Matt Donovan och Michael Grabner missade alla sina respektive lägen och speciellt Grabner borde nog förvaltat sitt bättre. När Rick Nash gav hemmalaget ledningen i slutet av perioden ansåg jag och många med mig att domaren borde blåst för blockering i momentet före då Nash flyttade på Al Montoyas benskydd för att pucken skulle bli fri för honom att slå in i nät. Trots protester ändrade domaren inte sitt beslut att godkänna målet och frustrationen var stor hos bortalaget.

Efter att Blue Jackets ökat på till 2-0 i början av den andra perioden kom Islanders reducering genom Milan Jurcina som följde upp en dubbelchans för Isles med ett backskott från blålinjen som letade sig in bakom Mason. Tavares försök att plocka en poäng per match denna säsong innebar att han jagade en ynka poäng i matchen och han var även nära då han något senare fick en bra chans men Mason stod i vägen. Istället gjorde R.J. Umberger 3-1 och två minuter senare svarade Kyle Okposo för sitt 24:e mål för säsongen då hans skott gick i stolpen och träffade Mason i ryggen på vägen ut. Med andra ord hade Okposo lite tur i den situationen men vad hjälpte det. Under periodens sista 72 sekunder ryckte hemmalaget ifrån till 5-2 efter två powerplaymål.

När Blue Jackets gjorde 6-2 en bit in i den tredje perioden var matchen över. Vinny Prospal avslutade målskyttet för Columbus med sitt snabba handledsskott fram till 7-2 och sedan fick Michael Grabner stänga årets säsong med sitt 20:e mål för säsongen när han fastställde slutresultatet till 7-3.

Jag återkommer om ett tag med en sammanfattning av årets säsong och med lite individuell statistik. Jag tackar samtidigt alla fans som varit med och kommenterat kring laget och matcherna, utan er hade bloggen inte varit densamma.

Vi knyter näven i fickan och hoppas på nästa säsong istället. Nu satsar jag allt krut på Bridgeport Sound Tigers under resterande säsong så förvänta er lite mer fylliga matchreferat från AHL och Calder Cup framöver.

MÅLSKYTTAR:

  • 1-0 Rick Nash (Mark Letestu, Vinny Prospal) 19:24
  • 2-0 Cam Atkinson 24:15
  • 2-1 Milan Jurcina (Frans Nielsen, Michael Grabner) 27:32
  • 3-1 R.J. Umberger (Cam Atkinson, Derick Brassard) 31:12
  • 3-2 Kyle Okposo (Milan Jurcina) 33:11
  • 4-2 James Wisniewski (Vinny Prospal, Jack Johnson) 38:48 PP
  • 5-2 Cam Atkinson (Derek Dorsett, James Wisniewski) 39:31 PP
  • 6-2 Jack Johnson (James Wisniewski, Derick Brassard) 44:41
  • 7-2 Vinny Prospal (Nikita Nikitin) 51:03
  • 7-3 Michael Grabner (Mark Streit, Dylan Reese) 56:27
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s