Säsongen närmar sig sitt slut

Postat: 5 april, 2012 av Magnus i Matchrapport NHL
Etiketter:, , , , , , , , ,

Ett oinspirerat Islanders torskade natten till i onsdags borta mot New Jersey med 3-1. Patrik Elias fick tidigt in matchens första mål för då han fick öppet mål efter en tilltrasslad situation framför Al Montoya. Islanders sprattlade dock till bara två minuter senare och Matt Moulson lyckade överlista Johan Hedberg i Devils kasse med en backhand fram till sitt 35:e mål för säsongen. Annars var fighten mellan Micheal Haley och Cam Janssen periodens behållning och den pågick i en hel minut innan de bägge gav upp totalt tröttkörda. Vi kunde notera att Haley blödde från ett sprucket ögonbryn men att detta som vanligt inte påverkade honom alls i själva fighten.

Bara 22 sekunder in i den andra perioden kunde Devils åter ta ledningen. Detta i powerplay genom hårt skadedrabbade Travis Zajac som i sin blott 13:e match för säsongen fick pucken omarkerad i slottet och med ett direktskott förpassade han pucken förbi Montoya. Bägge lagen skapade sedan ett par bra lägen men utan att lyckas sätta dit pucken då både Montoya och Hedberg svarade för högklassiga räddningar.

Den tredje perioden blev precis som övriga matchen ganska avslagen och förutom någon bra möjlighet för Isles så var hemmalagets ledning aldrig direkt hotad. När Montoya lämnat plats för en utespelare på slutet drällde Mark Streit med pucken och Ilya Kovalchuk kunde enkelt utnyttja detta då han satte 3-1 i den tomma kassen.

Matt Donovan fick äntligen göra NHL-debut, kul och välförtjänt efter hans fina säsong i Bridgeport. I natt är det dags för säsongens sista hemmamatch, mot Winnipeg Jets.

MÅLSKYTTAR:

  • 1-0 Patrik Elias (Petr Sykora, Mark Fayne) 1:18
  • 1-1 Matt Moulson (Mark Streit, John Tavares) 3:57
  • 2-1 Travis Zajac (Zach Parise, Patrik Elias) 20:22 PP
  • 3-1 Ilya Kovalchuk (Zach Parise 37) 59:05 EN
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s