Man kan nog gissa att motivationen inte längre är på topp i Islanders efter att man definitivt är borta från ännu ett slutspel. Detta avspeglade sig verkligen i gårdagens match mot ett Ottawa Senators som saknade både Daniel Alfredsson och Jason Spezza, Alfie på grund av influensa och Spezza på grund av barnafödsel. Trots detta var man det klart hungrigaste laget matchen igenom och stor segerorganisatör blev Kyle Turris som stod för fyra poäng.

Isles startade dock matchen bäst och Andy MacDonald träffade ribban tidigt i den första perioden. Lite senare kunde Islanders ta ledningen efter att John Tavares skickat in pucken framför mål där Mark Streit dök upp och med hjälp av skridskon och en efterföljande TV-bedömning gjorde schweizaren 1-0 på sitt sjunde mål för säsongen. Detta var det enda roliga för hemmalaget denna kväll om man inte ska räkna med Micheal Haleys fight med Chris Neil. Neil träffade mest men Haley är ju allmänt känd för att kunna ta många slag för att själv sedan mosa sin motståndare och även denna gång kom Haley tillbaka starkt mot slutet av fighten. Tyvärr tände detta mest Senators som kom igång rejält i sin press mot hemmalaget och till slut fick Turris utdelning efter att han tagit sin egna retur på ett blockerat skott och med Al Montoya simmandes på isen lyfte han in kvitteringen.

Tidigt i den andra perioden tog Senators ledningen, detta i numerärt överläge efter en fin passning bakom ryggen av Milan Michalek fram till Sergei Gonchar som hittade rätt bakom Montoya. Kort därefter gjorde Michalek själv 3-1 efter mycket passivt försvarsspel och matchen kändes nästan redan avgjord. Även 4-1 var frukten av uselt spel i egen zon från hemmalagets sida och Nick Foligno var sist på pucken som Montoya inte hade riktig koll på.

En del kanske hoppades på att få se veteranen John Grahame mellan stolparna i den tredje perioden men Montoya stod kvar och det är ganska uppenbart att Grahame endast kommer användas om en skada skulle uppstå hos Montoya. Sju minuter in i perioden kunde Turris avsluta målgörandet efter att han fått tre chanser framför mål, något som verkligen bevisade Islanders lojhet. Man börjar nästan så smått fundera på om det spelas om draftval nu för Islanders del såhär på sluttampen av säsongen.

På tisdag lirar Islanders mot New Jersey Devils i Newark.

MÅLSKYTTAR:

  • 1-0 Mark Streit (John Tavares, Matt Moulson) 7:55
  • 1-1 Kyle Turris (Milan Michalek, Sergei Gonchar) 16:40
  • 1-2 Sergei Gonchar (Milan Michalek, Kyle Turris) 23:09 PP
  • 1-3 Milan Michalek (Kyle Turris, Bobby Butler) 26:00
  • 1-4 Nick Foligno (Jesse Winchester, Colin Greening) 33:21
  • 1-5 Kyle Turris (Chris Neil, Nick Foligno) 47:00 PP
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s