Årets Bob Nystrom Award till Matt Martin

Postat: 2 april, 2012 av Magnus i Nyheter Islanders
Etiketter:, ,

Inte helt oväntat gick årets Bob Nystrom Award till Matt Martin som varit ligans bästa och mesta tacklare denna säsong. Faktum är att Martin slagit det förra rekordet för antalet ”hits” under en säsong, vilket man började räkna 2006 i NHL. Med sina 361 tacklingar hittills snittar Martin alltså närmare fem tacklingar per match och näst bäste ligger hela 77 träffar efter. Martin kommer inte vinna någon NHL-trofé för sitt rekord och just därför är det extra roligt att han fick folkets röst när det kom till Bob Nystrom Award som varje år delas ut till den i Islanders som bäst exemplifierar ledarskap, kämpaglöd och hängivenhet.

Martin själv kommenterade vinsten: “Det är en stor ära. Jag sätter stort värde i att vara en hårt jobbande spelare. Det finns absolut flera killar i omklädningsrummet som kunde ha vunnit det, men jag är glad att det blev jag.” Tvåa i omröstningen kom John Tavares som besegrades med ynka 20 röster.

Matt Martin har trots sina 361 tacklingar endast dragit på sig 36 utvisningsminuter om man räknar bort hans 13 fighter och en misconduct. Lägg därtill sju mål vilket är nytt personligt rekord i hans relativt korta karriär så förstår ni att han haft en riktigt bra säsong personligen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s