För andra matchen i rad möttes Islanders och Pittsburgh Penguins, för andra matchen i rad slutade det med seger för Isles med 5-3 och för andra matchen i rad klev förstafemman av isen poänglösa. Däremot har kedjan med Josh Bailey, Kyle Okposo och Frans Nielsen verkligen börjat hitta kemin och i natt svarade Bailey för fem poäng, han var alltså inblandad i samtliga mål framåt för Islanders.

Islanders var det klart hetare laget redan från start och Nino Niederreiter kunde sånär göra årets vackraste mål efter en sjuk fint som lämnade honom fri med Fleury. Tyvärr hann en försvarare tillbaka för att låsa fast Ninos klubba och man tänkte att den dragningen var klart värd ett bättre öde. Okposo missade öppet mål mitt i perioden efter snabba passningar i anfallszon som förvirrade Penguinsförsvaret men skottet tog antingen i stolpen eller på en simmande Marc-Andre Fleury. Men bara sekunder senare fick Isles utdelning för den bibehållna press man hade. Mark Streit rundade Penguins kasse och fann sedan Marty Reasoner i det höga slottet och med ett välriktat skott fick äntligen Reasoner gjort sitt första mål för säsongen och i Islanderströjan.

Pittsburgh kom ut till den andra perioden lite mer taggade än i första och Al Montoya fick ingripa ett par gånger för att freda sitt mål. Kvitteringen kom dock till slut och det var Pascal Dupuis som i numerärt underläge hittade rätt via ena stolpen fram till 1-1. Islanders återtog ledningen åtta minuter senare och målskytt blev lite tursamt Kyle Okposo då han i powerplay sökte Niederreiter framför målvakten men pucken träffade istället en försvarare på vägen och ställde Fleury i målet. Två minuter senare var det Isles tur att göra mål i numerärt underläge och det var när Evgeni Malkin slarvade vid offensiv blå som Jay Pandolfo offrade sig och kastandes lyckades få fram passningen till Josh Bailey som inte gjorde något misstag ensam med Fleury.

3-1 blev till 4-1 sex minuter in i den tredje perioden när Bailey hittade Okposo som gled in i slottet och smällde in sitt 20:e mål för säsongen, nytt personbästa för Kyle. Pittsburgh gav dock inte upp och två minuter senare så reducerade Jordan Staal med en backhand, otagbart för Montoya. Riktigt spännande blev det igen när Malkin fick tid att sikta med en dryg minut kvar att spela. Ryssen prickade in 4-3 då Penguins tagit ut Fleury och spelade med sex utespelare, något man fortsatte med och då kunde Josh Bailey se till att fullborda sin fantastiska kväll med sitt andra mål tillika sin femte poäng.

Jack Capuano knöt näven och spelarna gjorde high fives efter ännu en imponerande seger. Nu ligger laget på .500 med 77 poäng på lika många matcher och teoretiskt så lever en mikroskopisk strimma av slutspelshopp kvar. Problemet är bara att varken Buffalo eller Washington får ta några fler poäng samtidigt som Isles måste vinna fem raka. Mikroskopiskt var ordet.

MÅLSKYTTAR:

  • 1-0 Marty Reasoner (Mark Streit, Josh Bailey) 11:07
  • 1-1 Pascal Dupuis (Craig Adams, Paul Martin) 28:37 SH
  • 2-1 Kyle Okposo (Josh Bailey, Travis Hamonic) 36:36 PP
  • 3-1 Josh Bailey (Jay Pandolfo) 38:36 SH
  • 4-1 Kyle Okposo (Josh Bailey, Frans Nielsen) 45:52
  • 4-2 Jordan Staal (Zbynek Michalek, Paul Martin) 48:20
  • 4-3 Evgeni Malkin (Tyler Kennedy, Matt Cooke) 58:29
  • 5-3 Josh Bailey 59:55 EN
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s