När Matt Moulson gav Isles ledningen i den tredje periodens inledning betydde det samtidigt att han nu nått upp i 100 NHL-mål under sin relativt korta karriär. Tyvärr hjälpte inte detta utan Tampa Bay vände och vann under den gamla klyschan ”släkten är värst”.

Men vi börjar från början. I Tampa kryllar det ju av gamla Islandersbekantingar och en av dom är ju evigt unge Dwayne Roloson som inledde nattens match med en fin räddning på Marty Reasoners fria läge. Lite senare hamnade Isles i boxplay men då kontrade man genom Matt Martin och Josh Bailey och den förstnämnde valde att ta avslutet själv vilket Roloson var med på och kanske borde passningen kommit i det läget istället. Lightning tog över ju längre perioden led och till slut kunde Steve Stamkos överlista Al Montoya då han fick klubban på pucken alldeles vid målgården.

John Tavares var nära en kvittering i andra periodens första byte efter fina dragningar och en avslutning med backhand men Roloson stod åter i vägen den gången. Istället dröjde det inte länge förrän Stamkos ökade på till 2-0 med sitt 52:a mål för säsongen efter att han skjutit direkt på Martin St.Louis passning som kom från bakom Montoyas kasse. Islanders jobbade sig tillbaka in i matchen och man hade riktigt oflyt då P.A. Parenteau träffade Rolosons ena stolpe och på returen prickade Tavares samma stolpe, så dubbel otur kan man ju verkligen kalla det. Men reduceringen skulle komma och det var Frans Nielsen som höll sig framme i numerärt överläge vid en rörig situation framför Roloson och med en backhand hittade dansken rätt. Isles tog över mer och mer av spelet och med sekunder kvar av perioden kämpade Kyle Okposo förtjänstfullt i anfallszon vilket till slut gav honom läget framför Roloson. Med en backhand förpassade Okposo pucken förbi sin gamla lagkamrat och det var hastigt och lustigt kvitterat inför period nummer tre.

Mark Streit banade vägen för Moulsons ledningsmål i den tredje periodens linda. Schweizaren rundade Rolosons kasse innan han skickade in pucken framför mål och där dök måltjuven Moulson upp och han kunde raka in pucken i den övergivna kassen. Tyvärr höll Islanders inte undan denna gång för när man totalt tappade markeringen framför egen bur höll sig Tom Pyatt framme och han mötte Ryan Malones fina passning perfekt och Montoya stod chanslös i kassen. Släkten är värst sa jag ju tidigare och det beror på att det avgörande målet med åtta minuter kvar sattes av Tim Wallace som tidigare under säsongen lämnade Islanders för spel i Tampa. Stamkos tog in pucken över offensiv blå, droppade till Wallace som prickade nätet bakom Montoyas klubbhandske.

En liten tråkig förlust då Islanders var väl så bra som sina motståndare men det gäller ju som bekant att sätta sina målchanser i denna sport. I natt väntar ny bortamatch mot Tampas granne, Florida Panthers.

MÅLSKYTTAR:

  • 1-0 Steven Stamkos (Teddy Purcell, Martin St. Louis) 15:49
  • 2-0 Steven Stamkos (Martin St. Louis, Teddy Purcell) 21:46
  • 1-2 Frans Nielsen (Matt Moulson, John Tavares) 28:15 PP
  • 2-2 Kyle Okposo (Josh Bailey, Frans Nielsen) 39:24
  • 2-3 Matt Moulson (Mark Streit, Andrew MacDonald) 40:43
  • 3-3 Tom Pyatt (Ryan Malone, Brett Connolly) 49:08
  • 4-3 Tim Wallace (Steven Stamkos, Pierre-Cedric Labrie) 52:10
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s