Islanders gästade i natt Toronto som i matchen före åkte på storstryk av Boston med hela 8-0. Upplagt för en tuff drabbning med andra ord då hemmalaget säkert var extra taggade för att komma över detta nederlag. Som matchen kom att gestalta sig började man dock så smått fundera på hur bra Maple Leafs egentligen är för tillfället eftersom Isles dominerade under stora stunder. Man vann exempelvis skotten med hela 33-14 och segern som till slut skrevs till 5-2 var helt rättvis.

Det började dock bra för hemmalaget som kunde ta ledningen halvvägs in i den första perioden genom Phil Kessel som nöp till direkt på Tyler Bozaks utsökta passning genom hela Islandersförsvaret. Pucken träffade målkameran inne i målet och därför trodde de flesta att Kessels skott tagit i målramen först. Inte förrän domarna kontrollerat via videobedömning fastställdes det att pucken var inne och fullt jubel utbröt på läktarna. Men Islanders jobbade på trots det insläppta målet och kort därefter kvitterade man genom Josh Bailey som förvaltade John Tavares perfekta passning på bästa sätt då han förpassade pucken förbi en chanslös James Reimer i Torontos kasse.

I den andra perioden återtog Toronto ledningen på en av sina få målchanser. Passivt försvarsarbete tillät Matt Lombardi att vandra in framför mål och avsluta med en lurig backhand som ställde Evgeni Nabokov. Bägge lagen skapade ett par farligheter efter detta och mest aktiv var kedjan med David Ullström, Casey Cizikas och Michael Grabner. Den förstnämnde höll sig också framme med sju minuter kvar och petade in 2-2 alldeles framför mål på Grabners passning. Att det bara var oavgjort efter två perioder ska Toronto tacka sin målvakt för, speciellt efter räddningen på Matt Moulsons chans i slutminuterna då Reimer på något underligt sätt lyckades stoppa måltjuven från att göra mål i ett helt öppet läge vid den bortre stolpen.

Nabokov fick göra en liknande räddning ett par minuter in i den tredje perioden när Carter Ashton spelades fri framför mål. Tiden tickade på och först när Islanders fick ett powerplay med sex minuter kvar kunde man få utdelning när Moulson tryckte in en retur på klassiskt manér. Knappt två minuter senare small det till igen bakom Reimer då P.A. Parenteau fick pucken till skänks i egen zon och på egen hand satte han sedan fart mot mål. Med en liten vrickning lurade han Reimer och helt plötsligt var ställningen 4-2 och matchen var i det närmaste avgjord. När Moulson nätade i den tomma kassen på slutet var matchen definitivt över och det blev till slut en rättvis seger för Isles i den hockeytokiga staden.

Med nio matcher kvar av säsongen är Islanders nu bara två poäng från fjolårets slutpoäng, ett resultat man bör klara av att överträffa i år. Matt Moulsons bägge mål lämnade honom endast en balja från 100 i NHL-karriären, en milstolpe han bör klara av att passera redan denna säsong. På lördag fortsätter denna road trip med match i sydostligaste delarna av USA, mot Tampa Bay Lightning.

MÅLSKYTTAR:

  • 1-0 Phil Kessel (Tyler Bozak, Mike Komisarek) 10:24
  • 1-1 Josh Bailey (John Tavares, P.A. Parenteau) 15:34
  • 2-1 Matthew Lombardi (Jake Gardiner, Colby Armstrong) 24:12
  • 2-2 David Ullström (Michael Grabner, Casey Cizikas) 33:08
  • 2-3 Matt Moulson (John Tavares, Mark Streit) 53:56 PP
  • 2-4 P.A. Parenteau (Mark Streit) 55:43
  • 2-5 Matt Moulson (P.A. Parenteau, John Tavares) 58:25 EN
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s