Äntligen seger igen för Isles

Postat: 18 mars, 2012 av Magnus i Matchrapport NHL
Etiketter:, , , , , , , , ,

Efter fem raka förluster kunde Islanders till slut bryta den negativa trenden efter seger borta mot Montreal Canadiens efter ett dramatiskt straffavgörande. Al Montoya gjorde comeback efter en tids skadefrånvaro och han svarade för 28 räddningar vilket givetvis också bidrog till segern.

Det började dock något skakigt från Montoyas sida då han tidigt släppte in ett backhandsskott från bakom förlängd mållinje. Aaron Palushaj vallade helt enkelt pucken på Montoya och den letade sig in fram till 1-0 och Palushajs första NHL-mål i karriären. Matchen var ganska öppen och målchanser skapades åt bägge håll även om det var hemmalagets keeper Petr Budaj som fick jobba hårdast för att hålla sin nolla, något han också lyckades med under period ett.

I den andra perioden tog dock Islanders över totalt och då kunde inte heller Budaj hålla emot till slut. Kvitteringsmålet kom två minuter in i perioden när Islanders fick chansen i numerärt överläge. Målet var dock inte ett resultat av ett fint powerplay utan en helt fantastisk individuell prestation när Mark Streit gick coast to coast och i offensiv zon zick-zackade han sig igenom Canadiens försvar innan han lade in pucken bakom Budaj. Med fyra minuter kvar av perioden gav sedan Frans Nielsen bortalaget ledningen med ett snärtigt handledsskott som hittade nättaket bakom Budaj. Ledningen var rättvis inför den tredje perioden då Islanders var det dominerande laget så långt.

Men vi känner ju alla till Islanders oförmåga att knyta till säcken i den tredje akten och så var även fallet denna gång. P.K. Subban tog in pucken i offensiv zon för Habs och med en precis backhandpassning fann han Louis Leblanc i slottet som med en enkel backhandavslutning föpassade pucken in i nät bakom Montoya. Isles fortsatte att skapa en del chanser men inga fler mål föll under ordinarie speltid.

Inte heller förlängningen bjöd på några mål även om Canadiens var nära med den bästa chansen i overtime. Straffavgörandet blev dramatiskt då lagen följdes åt i straffomgångarna. Nielsen var den enda i Islanders som förvaltade sin straff under ordinarie straffomgångar men då Rene Bourque satte sin i sudden death-straffarna blev pressen stor på Matt Moulson som dock höll nerverna i styr och kvitterade genom att överlista Budaj. I den sjätte straffrundan kom avgörandet när Josh Bailey hittade rätt på Budajs klubbhandsksida.

Skönt att få en vinst igen efter alla tunga förluster på sistone. På tisdag väntar ny bortamatch i Kanada, då mot Toronto Maple Leafs. Chansen finns då att ta sig över 70 inspelade poäng. Återstår att se om man lyckas med denna bedrift.

MÅLSKYTTAR:

  • 1-0 Aaron Palushaj (Petteri Nokelainen) 2:53
  • 1-1 Mark Streit (Frans Nielsen) 22:00 PP
  • 1-2 Frans Nielsen (Travis Hamonic, Josh Bailey) 36:05
  • 2-2 Louis Leblanc (P.K. Subban, Peter Budaj) 43:38
  • 2-3 Josh Bailey SO
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s