Ännu en förlust inkasserades natten till fredag då Philadelphia Flyers vann med uddamålet efter att Islanders sånär hann ikapp med en stark forcering mot slutet av matchen.

Evgeni Nabokov stoppade Jaromir Jagr tidigt i matchen då tjecken i stort sätt fick öppet mål men bara tre minuter senare släppte han in Zac Rinaldos skott från ena sarghörnet, ett skott som egentligen aldrig ska kunna gå in från den vinkeln. 2-0 kom fem minuter senare från Claude Giroux klubba när han lämnades omarkerad i slottet. Hans direktskott på Jagrs passning var hårt och välplacerat utom räckhåll för Nabokov.

I den andra periodens första minut fick Michael Grabner ett gyllene läge till reducering men Ilya Bryzgalov stod för en förstklassig räddning på ”Grabs” skott. Istället fick Flyers och Scott Hartnell ett friläge som han utnyttjade fram till 3-0. Matchen kändes redan avgjord trots att mer än halva matchen återstod.

Islanders jobbade hårt i den tredje perioden för att få till en reducering men det dröjde fram till matchens sista sju minuter innan utdelningen kom. Grabner såg med sitt 16:e mål för säsongen till att reducera med hjälp av en styrning på Mark Streits skott. Bara 35 sekunder senare kom ytterligare en reducering då John Tavares stötte in en retur på Streits avslut. Den tekniske backen gick själv på avslut efter en fin anfallsraid längd högersargen och returen från Bryzgalov hamnade rakt på Tavares klubblad och 3-2 var ett faktum.

Närmare än så kom dock aldrig Isles och vi konstaterar bara att man nu inkasserade sin femte raka förlust och att man i natt har chansen att bryta denna svit med match mot Montreal Canadiens.

Tavares mål betydde att han nu nått 70 poäng som den förste att göra så i Islanders sedan Alexei Yashin säsongen 2001-02.

MÅLSKYTTAR:

  • 0-1 Zac Rinaldo (Sean Couturier, Nicklas Grossmann) 8:41
  • 0-2 Claude Giroux (Jaromir Jagr, Scott Hartnell) 13:26
  • 0-3 Scott Hartnell (Kimmo Timonen, Claude Giroux) 27:02
  • 1-3 Michael Grabner (Mark Streit, Dylan Reese) 53:30
  • 2-3 John Tavares (Mark Streit) 54:05

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s