14 ödesdigra sekunder förstörde allt

Postat: 11 mars, 2012 av Magnus i Matchrapport NHL
Etiketter:, , , , , , , , ,

För tredje matchen i rad mötte Islanders New Jersey Devils och en svensk målvaktsjätte såg länge ut att bli matchvinnare för sitt lag. Men med bara 99 sekunder kvar att spela kunde inte Anders Nilsson längre hålla tätt. Vad än värre var att Devils endast 14 sekunder senare även kunde sätta ytterligare en puck bakom Nilsson och därmed avgå med segern.

Bägge lagen skapade en del halvchanser i den första periodens inledning men riktigt farligt blev det först när Nino Niederreiter fick fritt fram mot mål men då stod kvällens andra svenskmålvakt i vägen, veteranen Johan Hedberg. Nilsson fick göra sitt svettigaste ingripande i perioden på ett avigt skott från Ilya Kovalchuk medan Hedberg stod för första periodens bästa räddning med två minuter kvar på Matt Moulsons friläge.

Efter en stark start av Isles i den andra perioden tog New Jersey över mer och mer ju längre tiden gick och Nilsson fick visa prov på sitt kunnande, något han gjorde förtjänstfullt. Trots detta skapade Islanders periodens bästa möjlighet när nyss uppkallade Micheal Haley fick ett friläge med Hedberg som dock agerade hur lungt som helst när han roffade åt sig Haleys skott.

Även i den tredje perioden var det Devils som skapade mest men Nilsson fanns överallt och imponerade verkligen med sitt fina spel. Det märks att han anpassat sig till spelet i Nordamerika under säsongens lopp i Bridgeport. Osäkerheten man kunde skönja i hans spel tidigare under säsongen, speciellt i matchen mot Pittsburgh, är som bortblåst och bli inte förvånade om han är en av två målvakter som får chansen från start till nästa säsong. Islanders kom in mer och mer efter hand perioden gick och till slut lyckades man även göra matchens första mål. Moulson jobbade bra i det vänstra sarghörnet och hittade P.A. Parenteau bakom Hedbergs kasse och assistkungen fann John Tavares framför mål som med ett direktskott överlistade den duktige svensken. Det såg alltså länge ut som att Nilsson skulle kunna lyckas med att hålla nollan för andra matchen på raken men tyvärr hade han inte marginalerna på sin sida för med knappa två minuter kvar på klockan lyckade David Clarkson på något underligt sätt hitta ett hål igenom Nilssons utrustning och det var kvitterat. Direkt efter tekning drog Parenteau på sig en boardingutvisning och bara sex sekunder senare fick Marek Zidlicky skottläget från blå och med sitt första mål för säsongen såg han till att vända på steken.

Otur för Nilsson och för Islanders som därmed såg tåget lämna perrongen för vilken gång i ordningen vet jag inte men denna gången känns det verkligen definitivt. I natt lirar Isles i Madison Square Garden och en vinst där skulle åtminstone få helgen att kännas delvis lyckad ändå.

MÅLSKYTTAR:

  • 1-0 John Tavares (P.A. Parenteau, Matt Moulson) 46:46
  • 1-1 David Clarkson (Jacob Josefson, Alexei Ponikarovsky) 58:21
  • 1-2 Marek Zidlicky (Ilya Kovalchuk, Zach Parise) 58:35 PP
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s