Kovalchuk sänkte Isles med hat trick

Postat: 10 mars, 2012 av Magnus i Matchrapport NHL
Etiketter:, , ,

Ett effektivt New Jersey tog igår natt revansch för förra mötet genom att besegra Islanders med hela 5-1. Isles vann skotten med 30-20 så ni förstår säkert att hemmalaget utnyttjade sina målchanser på bästa sätt.

Ilya Kovalchuk var namnet för kvällen eftersom han svarade för ett hat trick och han inledde målskyttet åtta minuter in i den första perioden. Devils stod för ett vackert passningsspel i offensiv zon med Kovalchuk som avslutare men Evgeni Nabokov lyckades först rädda pucken som dock gick rakt tillbaka till skytten som då lyckades passera sin landsman. Islanders bästa chanser i perioden skapade man under ett numrerärt överläge men Martin Brodeur var med på noterna och tog allt.

Istället kunde Devils utnyttja ett powerplay i den andra periodens inledning. Återigen var Kovalchuk sist på pucken efter ett par kvicka passningar. Avslutet från den vänstra tekningscirkeln var både snabbt och hårt vilket ställde Nabokov chanslös. Bägge lagen skapade därefter hyfsade chanser men utan att få satt dit den men med knappt fyra minuter kvar tändes dock ett litet hopp för Islanders del. Med ett underligt mål knappade man in på hemmalaget genom Andy MacDonald som bara slog in pucken mot mål från en position bakom förlängd mållinje. Ibland studsar sådana chanspuckar rätt och så även denna gång och Brodeur såg minst sagt förvånad ut.

Isles kom nära en kvittering, både i slutet av andra och i början av tredje perioden men ineffektiviteten var allt för stor. Devils tog istället över mer och mer och då kom även utdelningen. Tämligen enkelt kunde man dra ifrån och med tre mål i perioden blev siffrorna till slut något i överkant.

I natt möts lagen ånyo. Trots förlusten så har de flesta andra resultat gått Islanders väg så vi är ändå inte hopplöst efter i tabellen.

MÅLSKYTTAR:

 • 1-0 Ilya Kovalchuk (Zach Parise, Adam Henrique) 8:07
 • 2-0 Ilya Kovalchuk (Marek Zidlicky, Patrik Elias) 23:33 PP
 • 2-1 Andrew MacDonald (Josh Bailey, David Ullström) 36:21
 • 3-1 Patrik Elias (Ryan Carter, Adam Larsson) 47:05
 • 4-1 Ilya Kovalchuk (Zach Parise, Adam Henrique) 48:09
 • 5-1 David Clarkson (Marek Zidlicky, Jacob Josefson) 55:59
Annonser
kommentarer
 1. Fredde skriver:

  Tjena, Tjena. Jag vet inte hur ofta du är inne på den officiella hemsidan men något som jag har lagt märke till i deras ”game previews” är att de är dåliga på att uppdatera lagupställningarna, den s.k. depth-charten. De skriver alltid att man ska komma tillbaka till sidan efter morgon-presskonferensen men sedan när de närmar sig matchtid så slussas man till deras liveblog och får inte reda på laguppställningarna. Hur som så är hemsidan dåliga på att uppdatera depht-charten och är det något du också har lagt märkte till?
  (se länk längst ner)
  Kan även tillägga för alla supporters att slutspelet definitivt är borta nu och vi får glädjas åt att vi höll kvar i Nabby samt att Anders Nilsson briljerar i målet, hoppas han kan bli 1:a alternativet nästa säsong med Nabokov som mentor. Montoya = tack och hej.
  Vad tror du om sommaren? Kommer Garth Snow lyckas skaffa sig ett ”namn” till ön? Vi behöver verkligen en kvalitetsspelare, ungdomar i all ära men för att gå til slutspel behövs det fler superstars i laget. Vi minns att Ehrhoff var väldigt nära i fjol.

  http://islanders.nhl.com/club/news.htm?id=621551

 2. Magnus skriver:

  De är ungefär lika dåliga på att uppdatera laguppställningarna som jag är på att uppdatera spelarinfo under respektive spelare. Tyvärr har jag halkat efter där och jag hoppas att jag någon dag kommer få tid att sätta mig ner och skriva om den nästan pinsamt föråldrade informationen.
  Om Snow ska lyckas med att skaffa ett namn krävs det nästan ett mirakel. Ehrhoff valde ju bort Long Island av samma skäl som många andra, att man vill inte spela för Islanders för det är lika med att missa slutspel. Så enda sättet skulle väl vara via någon trade men vem ska vi offra? Tavares eller Moulson vill man ju inte bli av med och de är nästan de enda som är värda något i dagsläget.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s