Ja, för aldrig tidigare har någon Islandersmålvakt hållit nollan i sin första vinst i NHL. Detta var precis vad ”Grizzly” gjorde i gårdagens match mot rivalen från Newark och eftersom endast ett enda mål föll i matchen blev hans prestation högst matchavgörande. Evgeni Nabokov har ju haft ett smått omänskligt spelschema den senaste tiden och var väl värd en vila. Skönt då att Nilsson var på sitt bästa humör. Men om sanningen ska fram så ställdes han kanske inte för några extremt svåra lägen men mot slutet när bortalaget jagade en kvitteringspuck var han riktigt stabil.

Annars hade bägge målvakterna tur två gånger om med stolparna. Först ut var Martin Brodeur som fick hjälp av sin målram då John Tavares var på vippen att göra ett riktigt highlightmål. I numerärt överläge tog sig Tavares in från högerkanten och efter ett par kvicka dragningar träffade han alltså virket. Dessförinnan hade han även haft Islanders dittills bästa möjlighet med ett skott från slottet som gick mellan Brodeurs benskydd men innan pucken hann över mållinjen rensades den av Bryce Salvador.

I den andra perioden var det Devils och Patrik Elias tur att träffa stolpen och där kunde matchbilden blivit en helt annan. Men istället jobbade Kyle Okposo och Casey Cizikas förtjänstfullt i det högra sarghörnet och den förstnämnde kunde till slut skaka av sig sin uppvaktning och skicka in ledningspucken för Isles. Mark Fayne fick lite senare ett gyllene tillfälle rakt frmför mål efter bra förarbete av Ilya Kovalchuk men även den gången sökte sig pucken till en av Nilssons stolpar.

En annan svensk som visade fina takter var David Ullström och i den tredje periodens inledning blev han sånär målskytt då han trampade förbi samtliga motståndare innan Brodeur stoppade hans avslutning. Lite senare stod Tavares för ett tjusigt nummer då han klev mitt emellan Devils bägge backar men även denna gång kunde Brodeur gå vinnande ur duellen.

Nilsson höll som sagt tätt hela matchen ut och därmed blev han den förste målvakt att hålla nollan i sin första vinstmatch i NHL sedan 2009 då det faktiskt var Al Montoya som svarade för detta när han, iförd Phoenixtröjan, höll nollan mot Colorado Avalanche.

Islanders och Devils möts nu tre gånger i rad, även om Devils faktiskt har en match mot Rangers insprängd emellan, och nästa gång de drabbar samman är på torsdag, då i Prudential Center.

MÅLSKYTT:

  • 1-0 Kyle Okposo (Casey Cizikas) 22:39
Annonser
kommentarer
  1. Danne skriver:

    Skön seger! 5 poäng upp nu…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s