Islanders tradar Brian Rolston och Mike Mottau till Boston Bruins

Postat: 27 februari, 2012 av Magnus i Nyheter Bridgeport, Nyheter Islanders
Etiketter:, , , ,

Ja, hur Garth Snow lyckades övertyga Bruins att de behövde två veteraner med medelmåttiga och skadefyllda säsonger bakom sig är en gåta men det är i alla fall ett faktum. När man bytte till sig Rolston mot Trent Hunter i somras kändes det som en relativt bra deal men den ärrade veteranen har verkligen inte levt upp till förväntningarna och framför allt inte till sin lönecheck. Mike Mottau har mestadels varit skadad under sin tid med Islanders och när han väl varit på isen har han varit lite av en säkerhetsrisk i egen zon.

I utbyte mot dessa ”gubbar” får Islanders den 23-årige ytterforwarden Yannick Riendeau som efter juniortiden inte gjort något större väsen av sig. Den relativt kortvuxne Riendeau snittar knappt en poäng per match på ECHL-nivå där han representerat Reading Royals och han kommer säkerligen hamna i Bridgeport till en början.

Dessutom får Islanders den defensiva backen Marc Cantin som med sina 21 år gör sin första säsong som proffs. Ett par matcher har det blivit med Providence Bruins i år och även Cantin lär få Bridgeport som hemmaadress.

Snow visar nu att han är redo att lita på de yngre talangerna i Sound Tigers i och med traden. Ännu fler får nu chansen att spela in sig i Islanders och många har också gjort sig förtjänta av en chans bland de stora pojkarna.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s