De flesta just nu sitter säkert och väntar på trade deadline nyheter men det verkar som att Garth Snow ligger lågt och ett av skälen kan ju vara att han fortfarande ser sitt lag som en potentiell slutspelskandidat. Tyvärr gjorde inte nattens resultat mot Ottawa Senators oss särskilt övertygade om att så är fallet. I drygt halva matchen höll man Ottawa stången men sedan rann det iväg lite väl snabbt.

Isles startade matchen på bästa sätt då John Tavares satte ledningspucken på lagets första skott bakom svenske Robin Lehner som fick chansen efter att Senators ordinarie målvakt Craig Anderson skurit sig i handen när han skulle skära i en frusen kyckling i hemmet. P.A. Parenteau och Tavares kom 2-mot-1 och när den sistnämnda fick pucken var han helt ensam med Lehner och pucken hittade vägen till nätet. Islanders skapade många bra chanser i den första perioden och ett tag ledde man skottstatistiken med 11-0. Marty Reasoner spelades helt fri från offensiva blå men Lehner kunde rädda den gången. Ottawa kom tillbaka något mot slutet av perioden då man fick chansen i numerärt överläge. Jason Spezza hade där ett par tunga skott som dock stoppades av Evgeni Nabokov.

Tavares fick ett gyllene tillfälle att öka på ledningen i början av den andra perioden då först Matt Moulson stressat Lehner till ett enkelt misstag bakom eget mål. Tavares fick den stora chansen men den store svensken reparerade sitt misstag genom att dyka ner på förstastolpen och rädda skottet från JT. Senators tog sedan över mer och mer men det var först när de fick chansen i powerplay som kvitteringen kom. Milan Michalek fick stå helt obevakad i slottet och med en backhand kunde han lyfta in 1-1 bakom en hjälplös Nabokov. Spezza träffades av Daniel Alfredssons skott i det numerära överläget och tvingades utgå bara för att komma tillbaka lagom till nästa powerplay. Mycket riktigt så var det just Spezza som då ordnade 2-1 för hemmalaget med en rejäl mörsare upp i Nabokovs plockhandskkryss.

När Jim O’Brien gjorde 3-1 i den tredje periodens inledning var det efter en riktig bjudning av comebackande Mike Mottau som slog ett riktigt indianpass i egen zon. Parenteau fick sedan till en reducering med halva den tredje perioden spelad men fyra minuter senare var ordningen återställd när Chris Neil turligt kunde göra 4-2 på volley. Chansen uppstod i förstaläget av Mark Streits söndertrasade klubba vid offensiva blå och i kontringen som uppstod höll sig alltså Neil framme. Kyle Turris avslutade sedan målskyttet med sitt mål som betydde 5-2 i den öppna kassen sedan Nabokov lämnat plats åt en extra utespelare.

Ottawas Erik Karlsson svarade för sin 64:e poäng och blev därmed den back i Senators 20-åriga historia som gjort flest poäng på en säsong. Det tidigare rekordet var från lagets debutsäsong då Norm Maciver svarade för 63 poäng.

Nu deppar vi lite och så kommer vi igen mot Washington nu på tisdag.

MÅLSKYTTAR:

  • 0-1 John Tavares (P.A. Parenteau, Travis Hamonic) 0:49
  • 1-1 Milan Michalek (Erik Karlsson, Kyle Turris) 32:21 PP
  • 2-1 Jason Spezza (Erik Karlsson, Filip Kuba) 36:22 PP
  • 3-1 Jim O’Brien (Chris Neil) 45:13
  • 3-2 P.A. Parenteau (Travis Hamonic, Matt Moulson) 49:04
  • 4-2 Chris Neil (Nick Foligno) 52:59
  • 5-2 Kyle Turris (Nick Foligno, Colin Greening) 57:49 EN

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s