Trots Islanders kräftgång den senaste tiden så glöms allt bort så fort man inkasserar en seger mot de alltid lika motbjudande Manhattanlirarna. Nu när Rangers dessutom ligger i topp i öst känns det extra gött med vinst. För det var precis vad det blev i nattens möte för Islanders även om det blev onödigt jämt med straffavgörande som slutkläm.

Den första perioden inleddes trevandes från hemmalagets sida men man tog snart hand om taktpinnen och man tog också rättvist ledningen. John Tavares hittade fram till Matt Moulson på Gretzkymanér och den duktige snipern gjorde inget misstag då han satte pucken bakom en chanslös Martin Biron i gästernas kasse. Bara två minuter senare small det igen bakom Biron och det rejält. Tavares hittade med hjälp av en passning mellan sina egna ben fram till P.A. Parenteau som smällde in en riktig kanon i Birons klubbhandskkryss och att Parenteau älskar att göra mål på sin förre arbetsgivare är svårt att ta miste på då han riktigt spricker av glädje varje gång det sker. Rangers fick chansen att ta sig in i matchen igen genom ett powerplay och man tog den genom Marc Staal som efter att ha missat inledningen av säsongen p.g.a. skada nu gjorde sitt andra mål för säsongen.

Ordningen återställdes en bit in på den andra perioden och ännu en gång fick Parenteau chans att jubla mot sitt forna lag. Moulson snappade upp den övergivna pucken framför Biron och spelade fram PAP som alltså noterade sitt andra mål för kvällen. Efter en obligatorisk miss av Michael Grabner i friläge började bortalaget äta in försprånget. Marian Gaborik visade hur man gör i ett friläge när han helt glömdes bort av Islanders backar och ensam med åter friske Evgeni Nabokov gjorde slovaken inget misstag. Fem minuter senare kom även kvitteringen på ett relativt löst skott från Derek Stepan som på något sätt ändå krånglade sig över mållinjen.

Nabokov fick verkligen göra sitt yttersta mot slutet av matchen för att hålla Islanders kvar i matchen och han lyckades till fullo med detta även om han fick god hjälp av backarna.

Bästa chansen i förlängningen fick Grabner som sånär förvaltade Mark Streits passning genom Birons målgård. Inga mål i overtime och straffar fick alltså avgöra. Först ut var Frans Nielsen som lyckades lura samtliga i arenan genom att inte lägga in en backhand i nättaket. Men mål blev det, trots att han istället sköt ett snabbt handledsskott i motsatt hörn av vad vi är vana vid. Gaborik överlistade sedan Nabokov igen och den oavgjorda ställningen stod sig tills det var Moulsons tur och han gjorde precis som Nielsen, mål på ett rappt handledsskott. Nabokov räddade sedan den sista straffen och vinsten gick alltså till Islanders som nu är sex poäng från en slutspelsplats. Skillnaden mot tidigare är att man nu inte längre har färre spelade matcher än rivalerna kring strecket.

Casey Cizikas fick i natt göra NHL-debut på bekostnad av Josh Bailey som inte var med. Dessutom plockade Tampa Bay upp Tim Wallace på waivers igår och vi tackar därför honom för sin tid på Long Island och i Bridgeport.

Nästa match för Isles del är på söndag då man beger sig till Ottawa för att försöka ta revansch på Senators förödmjukande storseger senast lagen möttes.

MÅLSKYTTAR:

  • 1-0 Matt Moulson (John Tavares, Andrew MacDonald) 6:07
  • 2-0 P.A. Parenteau (John Tavares, Travis Hamonic) 8:42
  • 2-1 Marc Staal (Anton Strålman, John Mitchell) 12:47
  • 3-1 P.A. Parenteau (Matt Moulson, Andrew MacDonald) 28:11 PP
  • 3-2 Marian Gaborik (Artem Anisimov, Stu Bickel) 31:49
  • 3-3 Derek Stepan (Marian Gaborik, Ryan Callahan) 36:40 PP
  • 4-3 Matt Moulson SO
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s