Två matcher har jag att redovisa för när det gäller Bridgeport Sound Tigers spel den gångna veckan. I lördags tog man emot Springfield Falcons och det blev en överkörning som hette duga då man tog säsongens största seger efter siffrorna 8-1. Micheal Haley noterade ett hat trick, något som måste kännas skönt för den tuffe men spelskicklige forwarden då han haft svårt att få målskyttet att lossna den här säsongen. Lägg därtill fyra assist av succéförvärvet Kael Mouillerat, tre nya poäng av Matt Donovan samt två mål av backklippan Ty Wishart så har ni i stora drag matchens förgrundsfigurer. Falcons var trots utskåpningen inte helt ofarliga framåt och Anders Nilsson tvingades till 29 räddningar. Då Aaron Ness kallats upp till Islanders plockades backen Barry Goers in på lån från Las Vegas Wranglers i ECHL för sitt första framträdande i AHL.

I gårdagens derby mellan Sound Tigers och Connecticut Whale blev det desto jämnare. David Ullström blev den store matchhjälten efter sitt mål i förlängningen. Ställningen var 1-1 efter ordinarie speltid efter mål av Justin DiBenedetto och Connecticuts Kelsey Tessier. Kevin Poulin motade 27 skott och utsågs till matchens lirare men även gästernas målvakt Chad Johnson var mycket duktig med 40 räddningar på kontot inklusive ett straffslag med två minuter kvar att spela. Scott Howes fick då chansen att avgöra matchen innan overtime men den annars så säkre straffskytten lyckades inte överlista Johnson som därmed räddade en poäng åt sitt lag. Ullströms matchvinnande mål var en soloprestation från svenskens sida då han tog med sig pucken in i zon och prickade in pucken bakom Johnson med ett skott från höga slottet genom trafik.

Nästa vecka kommer sammanfattningen på tisdagen då man har matcher på lördag, söndag och måndag. Man möter då i tur och ordning Adirondack Phantoms, Hershey Bears och Albany Devils.

Islanders meddelade idag att man skickar tillbaka Rhett Rakhshani till Bridgeport medan Ty Wishart går åt motsatt håll. Detta blir Wisharts första framträdande i NHL den här säsongen.

11/2 BRIDGEPORT SOUND TIGERS – SPRINGFIELD FALCONS 8-1

 • 1-0 Matt Donovan (Casey Cizikas, Sean Backman) 0:55
 • 2-0 Micheal Haley (Kael Mouillierat, Brandon Gentile) 17:13
 • 3-0 Trevor Frischmon (Matt Donovan) 18:28
 • 4-0 Micheal Haley (Steve Oleksy, Jeremy Colliton) 23:35
 • 4-1 Alexandre Giroux (Cody Goloubef, Martin St. Pierre) 28:03
 • 5-1 Justin DiBenedetto (Kael Mouillierat, Jon Landry) 34:09 PP
 • 6-1 Ty Wishart (Casey Cizikas, David Ullström) 35:43 PP
 • 7-1 Ty Wishart (Matt Donovan, Kael Mouillierat) 49:31 PP
 • 8-1 Micheal Haley (Kael Mouillierat, Jon Landry) 50:23

12/2 BRIDGEPORT SOUND TIGERS – CONNECTICUT WHALE 2-1 OT

 • 0-1 Kelsey Tessier (Wojtek Wolski) 12:24
 • 1-1 Justin DiBenedetto (Jon Landry, Sean Backman) 17:09
 • 2-1 David Ullström (Jon Landry) 60:37
kommentarer
 1. Filip skriver:

  Vet du Ungefär hur Islanders framtid ser ut?
  Har inte hört någonting på väldigt länge..

  • Magnus skriver:

   Ingen förutom Charles Wang vet nog hur framtiden ser ut, om ens han själv. Hyresavtalet med Nassau Coliseum löper ut 2015 och det är redan beslutat att man ska lira en träningsmatch inför nästa säsong i Barclays Center i Brooklyn. Om detta har med någon potentiell flytt i framtiden att göra vet jag inte men det spekuleras ju om detta runt om på nätet. Idag spelar NBA-laget New Jersey Nets i arenan och eftersom den ligger på Long Island känns en flytt dit inte helt otänkbar eller ens helt fel i mina ögon. Om inte Nassau County vill ha en ny fräsch arena för sitt hockeylag så tycker inte jag att Nassau County är förtjänt av ett NHL-lag. Så länge som Islanders stannar på Long Island kommer jag fortsätta sympatisera med laget men flyttar man någon annanstans kommer med största sannolikhet mitt intresse för NHL svalna betänkligt.

 2. Fredde skriver:

  Detta är så tråkigt, att en supporter som älskar sitt lag kan en dag bli utan det. Det får absolut inte hända Isles. Jag håller på Islanders på grund av namnet och föreningen, Long Island, klubbkänslan. Inte för att tex Tavares eller Parenteau spelar där.

  En nedläggning/flytt av ett lag kommer aldrig att hända inom fotbollen. Går ett lag i konkurs tex så startar dem om i div 7 eller något liknande. Klubben försvinner inte. Varför detta inom NHL?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s