Jag börjar känna mig som en gammal LP-skiva som fått ett hack i sig. Gång på gång påstår jag att sista tåget nu förmodligen lämnat perrongen och frågan är om jag inte denna gång faktiskt har rätt. Islanders hade gett sig själva ett kanonläge att plocka in på lagen framför genom kämpasegern senast mot Los Angeles. Därför var besvikelsen extra stor då man föll hemma mot Florida Panthers igår kväll.

För en gång skull var det Islanders som lyckades med konststycket att sätta sitt första skott på mål. Annars har ju årets säsong varit kantad av just insläppta mål på motståndarnas första skott i matchen och totalt 10 gånger har detta varit fallet denna säsong. Nu var det alltså tvärtom och Frans Nielsen utnyttjade P.A. Parenteaus passning som ställde honom fri med Jose Theodore i Floridakassen. Med ett säkert skott över Theodores plock gav dansken Islanders ledningen och sedan var det faktiskt oerhört nära att även Panthers fick gjort mål på sitt första skott på Evgeni Nabokov. Sean Bergenheim fick ett kanonläge alldeles framför mål och han drog till på direkten. Nabokov lyckades på något spektakulärt sätt plocka pucken och Bergenheim trodde inte sina ögon då han nästan börjat jubla innan han såg den fantastiska räddningen. Islanders fick en utmärkt chans att utöka ledningen när Josh Bailey tog sig in nära Theodore och fick iväg ett skott som dock träffade stolpen. Istället kvitterade Panthers på ett överraskande sätt då Tyson Strachan gjorde sitt första mål i NHL-karriären med ett slagskott från blålinjen direkt efter en tekningsvinst av Marcel Goc. Isles skapade lite tryck mot slutet av perioden tack vare ett powerplay men Theodore höll tätt perioden ut.

Tyvärr föll spelet samman helt i den andra perioden när i tur och ordning Tomas Fleischmann, Kris Versteeg och Jack Skille såg till att avgöra matchen till bortalagets fördel. Fleischmanns mål var frukten av ett mycket vackert passningsspel som gav tjecken ett öppet mål att stöta in pucken i. Versteegs 3-1 kom i powerplay med en totalskymd Nabokov utan chans i målet. Frågan är vem och varför man glömde bort Tomas Kopecky framför målgården för hade bara någon sett till att ta bort honom ur Nabokovs synfält hade det säkert inte resulterat i ett mål. För att definitivt punktera matchen gjorde Jack Skille 4-1 med dryga minuten kvar av perioden och det var åter efter slarvigt markeringsspel efter en förlorad tekning i försvarszon.

Inför den tredje perioden satte Jack Capuano in Al Montoya för att vila Nabokov som ju spelat väldigt mycket den senaste tiden. Montoya fick hålla nollan men det var mest för att han endast behövde mota fyra skott. En gång hade han dock tur då han fick hjälp av målramen när Fleischmann fick ett bra läge i slottet. Islanders skapade ett par hyfsade lägen men Theodore behövde aldrig riktigt förta sig för att hindra attackerna.

En titt i tabellen säger att trots förlusten skiljer det fortfarande åtta poäng till slutspelsplatsen och det hade ju varit skönt att ha fått se den marginalen krympa ytterligare igår.

Två tuffa bortamatcher väntar nu i veckan, först mot Winnipeg Jets på tisdag och sedan mot St.Louis Blues på torsdag. Faktum är ju att Isles faktiskt har bättre statistik på bortaplan än hemma såhär långt och vi får väl hoppas att den trenden håller i sig.

MÅLSKYTTAR:

  • 1-0 Frans Nielsen (P.A. Parenteau, Andrew MacDonald) 3:35
  • 1-1 Tyson Strachan (Marcel Goc) 14:57
  • 1-2 Tomas Fleischmann (Kris Versteeg, Stephen Weiss) 24:17
  • 1-3 Kris Versteeg (Tomas Fleischmann, Brian Campbell) 31:41 PP
  • 1-4 Jack Skille (Shawn Matthias) 38:33
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s