Islanders tog inte chansen i nattens match mot bottenkonkurrenten från kanadensiska provinsen Quebec, Montreal Canadiens. En storspelande målvakt hos gästerna var nära att helt hålla hemmalaget borta från målprotokollet men det blev ändå lite spännande på slutet.

Det började illa för Islanders då Max Pacioretty satte 1-0 för Montreal redan efter en dryg minuts spel. Pacioretty tog sig fram längs högersargen och drog iväg ett skott från den högra tekningscirkeln som letade sig in i Evgeni Nabokovs långa hörn, ett skott som han definitivt borde tagit. Islanders skapade en bra kvitteringschans lite senare då John Tavares jobbade fram pucken till Kyle Okposo vars skott plockades av Carey Price efter att det först blockerats av Josh Gorges. Tavares skapade sedan själv en bra chans efter fina dribblingar men Price var alert med klubban och stötte bort pucken från målområdet. Ytterligare ett par chanser skapades av de bägge lagen innan periodvilan och just Max Pacioretty var riktigt på hugget denna kväll. Han hade nämligen en kanonchans att bli tvåmålsskytt då han bröt in från högerkanten men denna gång stod Nabokov ivägen.

I ett tidigt powerplay för Islanders i den andra perioden satte man upp ett par riktigt farliga chanser efter utmärkt passningsspel. Både Frans Nielsen och framförallt Josh Bailey testade Price med svåra avslut men All-Starmålvakten höll fortsatt tätt. Denna kväll skulle dock tillhöra Max Pacioretty. Mitt i perioden samspelade han med David Desharnais innan han vispade in 2-0 från det höga slottet. Nabokov såg nästan lite oförberedd på hans rappa skott och tyvärr konstaterade vi att ryssens omutliga spel från matchen mot Flyers var som bortblåst. Isles skapade ett par hyfsade chanser till innan periodpausen men Price såg väldigt bekväm ut i Montreals kasse.

I den tredje perioden avgjorde sedan den forne målsprutan Scott Gomez matchen med sitt powerplaymål som betydde 3-0. Pucken studsade rätt väg för Canadiens och fram till en ensam Gomez som avlossade en riktig projektil utan chans för Nabokov. Detta var faktiskt Gomez första mål på över ett år, tro det eller ej. Mot slutet fick vi faktiskt uppleva lite spänning i alla fall. Matt Moulson slog in en reducering på volley med tre minuter kvar på klockan och minuten senare tog sig Mark Streit in i slottet och avlossade den kanon som vi skanat så länge från den skicklige schweizaren. Price kunde bara se på och konstatera att det nu bara skiljde ett mål lagen emellan. Närmare än så kom dock alldrig hemmalaget och istället kunde Pacioretty fullborda sitt hat trick i tom kasse med bara ett par tiondelar kvar av matchtiden.

Ska jag vara pessimist så påstår jag att den sista chansen till slutspel rök i och med nattens förlust. Visst det återstår 29 matcher men vi måste verkligen vinna mestadelen av dessa och jag tycker att senaste veckans spel visat på en vikande formkurva. Optimisten i mig ser ju att vi kommit tillbaka från ett hopplöst läge till att ändå vara med och slåss om slutspelsplatsen. Kan vi bara pricka in en rejäl vinstsvit på slutet så blir det slutspel. Realisten lyssnar nog tyvärr mer på pessimisten är jag rädd.

Vinst är ett måste i morgondagens tidiga match mot Los Angeles Kings, som kommer på besök i Nassau Coliseum. Första nedsläpp sker redan 19:00 svensk tid.

MÅLSKYTTAR:

 • 0-1 Max Pacioretty (Erik Cole) 1:23
 • 0-2 Max Pacioretty (David Desharnais) 29:30
 • 0-3 Scott Gomez (Raphael Diaz, Chris Campoli) 49:50 PP
 • 1-3 Matt Moulson (John Tavares, P.A. Parenteau) 57:19 PP
 • 2-3 Mark Streit (Kyle Okposo) 58:07
 • 2-4 Max Pacioretty (Tomas Plekanec) 59:59 EN
kommentarer
 1. Filip skriver:

  Tror att det finns fortfarande chans att gå till slutspel.. Vinn några matcher irad så är vi tillbaka!!!!
  Viktig helg för vårt kära lag, vi får även hoppas på att lagen runt 8 platsen får däng..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s