När Mark Eaton snörade på sig skridskorna inför sin 600:e NHL-match i nattens möte med Ottawa Senators var det nog ingen, inklusive han själv, som trodde att det skulle bli en sådan succé för den defensive backen. Med sitt första mål i Islanderströjan såg han till att avgöra matchen i förlängningen och därmed såg Islanders till att ta en tung skalp på bortaplan.

Den första perioden blev mållös men det saknades inte chanser för det. Bägge lagen hade ett par fina lägen även om ingen av målvakterna behövde stå på sina huvuden för att hålla tätt.

Ottawas målvakt Craig Anderson stoppade Matt Moulson mitt i den andra perioden från att bli målskytt efter att John Tavares hittat sin kedjekamrat med en öppnande passning. Sekunder senare fick Evgeni Nabokov göra sitt svåraste ingripande då hemmalaget tryckte på men den ryske veteranen fick undan pucken innan det var för sent. Islanders fick chansen i numerärt överläge mot slutet av perioden och Jack Capuano satte in Rhett Rakhshani, Nino Niederreiter och Kyle Okposo i powerplay. Rakhshani gjorde en fin aktion på vänsterkanten och serverade Niederreiter i slottet som dock tappade pucken och Ottawa gick på kontring. Zack Smith tog pucken över hela banan och skickade iväg ett skott mot Nabokov som inte såg speciellt otagbart ut. Men pucken letade sig ändå in i Nabbys plockhandskkryss och med tretton sekunder kvar av perioden skapade man sig ett bra läge inför den tredje.

Det dröjde fem minuter in på den tredje perioden innan vi fick se en mycket vacken kvittering. Matt Martin snodde åt sig pucken i egen zon och passade till P.A. Parenteau som till synes alldeles ensam tog sig över offensiv blå. Ottawas bägge backar satte press på Parenteau som tittade upp och fann Martin som följt med i släptåg. Den kraftfulle forwarden fick fritt fram mot Anderson och hittade med ett välriktat skott nätmaskorna fram till 1-1. Inga fler mål noterades under ordinarie tid och matchen gick istället till overtime.

Det var inte långt ifrån att Tavares avgjort redan efter 20 sekunders spel av förlängningen men hans skott träffade istället stolpen och spelet fortsatte. Två minuter senare kom dock Eatons vinstmål. Parenteau förde in pucken i offensiv zon och droppade sedan till Milan Jurcina som fintade skott och passade istället till Eaton som befann sig på bortre stolpen. Med en backhand lyckades sedan Eaton passera Anderson och segern var ett faktum.

Tvåpoängarna fortsätter att trilla in och därför känns det extra frustrerande att gapet till slutspelsplatserna fortfarande är 9-10 poäng. I dagsläget har inget lag i öst råd med förluster eftersom de flesta lag där har en stark formkurva. Det är endast Buffalo och Montreal som i nuläget har fler förluster än segrar på de 10 senaste matcherna så då förstår ni hur tajt det är i Eastern Conference för närvarande.

Närmast väntar hemmamatch i natt mot just formsvaga Buffalo Sabres.

MÅLSKYTTAR:

  • 1-0 Zack Smith (Erik Condra, Sergei Gonchar) 39:47
  • 1-1 Matt Martin (P.A. Parenteau) 45:27
  • 1-2 Mark Eaton (Milan Jurcina, P.A. Parenteau) 62:35
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s