Helgens All-Star weekend i Ottawa bjöd på sedvanlig Skills Competition och All-Star match men först av allt skulle samtliga deltagare draftas av de bägge lagkaptenerna, Daniel Alfredsson och Zdeno Chara. Islanders representant i Ottawa var John Tavares och vi fick vänta ända till den 16:e rundan innan han valdes av Alfredsson och assisterande kapten Henrik Lundqvist. Laget vimlade av svenskar då Erik Karlsson, bröderna Sedin, Alexander Edler och Carl Hagelin hamnade vid Tavares sida.

I Skills Competition fick Tavares förtroendet i grenen Breakaway Challenge, lite ironiskt eftersom han verkligen inte imponerat på straffslagen de gånger han fått chansen i NHL. På sitt första försök dribblade han bort sig själv både en, två och tre gånger innan Carey Price räddade avslutningen och ingen blev särskilt imponerad av Tavares teknik den gången. På det andra försöket visade han dock klass då han lade upp pucken på bladet och slog in den på volley bakom Price som dock stal showen denna gång eftersom han utförde en så kallad ”Tebowing” i samband med straffen. Denna term kommer från NFL och Denver Broncos Tim Tebow som alltid brukar gå ner på ett knä för att bedja även om alla andra runt omkring honom gör något helt annat. Price ställde sig sålunda på ena knät samtidigt som Tavares slog in sin volley och alla snackade efteråt om målvaktens lilla kupp istället för det faktiskt mycket snygga straffmålet av Tavares. Den tredje straffen från JT’s sida blev ganska lam med ett par knixiga moves men inget som egentligen stod ut från mängden. Den som verkligen tog grenen till en högre nivå var Pat Kane som utklädd till Stålmannen sköt en straff så att pucken delades i fyra bitar. Fansen gillade detta bäst och Kane avgick med segern i hela Breakaway Challenge medan Tavares hamnade på en fjärdeplats.

Nästa gång Tavares fanns på isen var under Challenge Relay där fyra lag körde en stafett innehållandes ett par tekniska moment. Tavares var en av tre skyttar som skulle träffa mål tre gånger på direktskott från passningar av Alexander Edler, något som han behövde sju försök på sig för att klara av. Just Tavares lag tillsammans med de övriga medlemmarna Edler, Keith Yandle, Scott Hartnell, Daniel Sedin, Craig Smith, Claude Giroux och Jason Pominville såg med den bästa tiden till att vinna hela grenen och Team Alfredsson ledde hela Skills Competition vid det här laget med 9-6.

I den avslutande grenen Eliminition Shootout gick faktiskt Tavares ända till tredje och sista rundan innan han stoppades av Tim Thomas. Steve Stamkos vann hela denna grenen och totalt blev det seger för Team Alfredsson med 21-12 i Skills Competition.

Kvällen därefter spelades den årliga All-Star Game och då fick Team Chara revansch när man tog hem segern med 12-9 efter att man dragit ifrån i den sista perioden. Tavares svarade för ett mål och en assist för det förlorande laget och denna erfarenhet kommer säkert stärka Islanders bästa spelare för tillfället i den fortsatta säsongen. Det är i alla fall vad vi alla hoppas.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s