Den första av två raka möten med Toronto Maple Leafs slutade med en nolla både i mål- och poängprotokollet. Därmed bröts både Islanders segersvit samt John Tavares poängsvit som slutade på 12 matcher vilket han, så här långt, är bäst på i ligan den här säsongen.

Det började illa för Isles då man tvingade släppa in matchens första mål redan efter 1:37. Matt Lombardi sköt ett skott från blålinjen som Evgeni Nabokov släppte retur på och pucken studsade olyckligt på Mark Streit och vidare in i mål. Det var Toronto för hela slanten i den första perioden och Islanders fick tacka Nabokov för att ställningen bara var 1-0 efter tjugo minuters spel. Ryssen svarade för en handfull svettiga räddningar när hemmalaget öste på framåt.

Även i den andra perioden var det Maple Leafs som skapade de flesta och bästa målchanserna men Nabby stod i vägen för varje försök. Inte förrän 15 minuter in i mittenakten skapade Isles någon riktigt bra målchans. Josh Bailey fick ett fint läge framför Jonas Gustavsson men han kunde inte överlista den duktige keepern.

I den tredje perioden märkte vi en viss skillnad i Islanders offensiva tänk. Både Brian Rolston och Michael Grabner fick varsin utmärkt chans men Gustavsson stod emot attackerna på bästa sätt. Istället kunde hemmalaget utöka ledningen på en kontring då pånyttfödde Phil Kessel lyckades stöta in en retur efter fint förarbete av Joffrey Lupul på högerkanten. Mot slutet av matchen coachade Jack Capuano laget aktivt och han satte ihop den gamla kedjan bestående av Matt Moulson, P.A. Parenteau och Tavares. Dessa skapade visst tryck mot Torontomålet men det ville sig helt enkelt inte för Islanders denna gång och med 3:39 kvar av matchen satte Lombardi sitt andra mål för kvällen och därmed även spiken i den berömda kistan.

I natt föll Isles på att man inte var på tårna från början. Man kom inte igång förrän en bra bit in i den andra perioden och det håller inte mot ett lag som Toronto med dess fanatiska hemmapublik i ryggen. Dessutom drog hemmalaget inte på sig en enda utvisning i matchen och som vi vet är det speciellt i powerplay som Islanders varit extra giftiga på slutet. Chans till revansch ges redan i natt då lagen åter drabbar samman, denna gång i New York.

MÅLSKYTTAR:

  • 1-0 Matthew Lombardi (Jake Gardiner, Cody Franson) 1:37
  • 2-0 Phil Kessel (Joffrey Lupul, Carl Gunnarsson) 48:10
  • 3-0 Matthew Lombardi (Joey Crabb, Mikhail Grabovski) 56:21
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s