Två mål av Tavares räckte till seger

Postat: 22 januari, 2012 av Magnus i Matchrapport NHL
Etiketter:, , , , , , , ,

John Tavares hysteriska poängform håller i sig och i nattens möte med Carolina Hurricanes var han den stora skillnaden mellan de bägge lagen då han på egen hand såg till att Islanders knep de bägge poängen via 2-1 efter förlängning. Tavares poängsvit utökades därmed till tolv raka matcher och nu ligger han dessutom tolva i NHL:s poängliga med sina 48 poäng.

Bägge lagen skapade ett par halvchanser var inledningsvis men inget som de båda målvakterna, Cam Ward och Evgeni Nabokov, hade några större bekymmer med. Efter knappt halva perioden spelad fick förra säsongens Calder Trophy-vinnare, Jeff Skinner, lite turligt in ledningspucken för Hurricanes. Nabokov lämnade en ofattbart stor retur efter ett skott och Zac Dalpe hann först på den och serverade Skinner med en snabb passning mellan sina egna ben. Skinner hittade den minimala lucka som fanns och 1-0 var ett faktum. Gästerna från Raleigh var betydligt hetare än hemmalaget fortsättningsvis i perioden men Nabokov stoppade alla ytterligare farligheter.

Det var betydligt bättre fart från start i mellanakten från Isles håll och Ward fick det riktigt hett om öronen ett par gånger i början. Men sedan slarvade man ett par gånger vilket ledde till rena frilägen för gästerna. Först kom Skinner fri med Nabokov men ett härligt hemjobb av Milan Jurcina stoppade den unge talangen från ytterligare ett mål. Nästa gång var det Chad LaRose som fick chansen ensam med Nabokov med denna gång stod ryssen i vägen från nätkänning. Istället kom kvitteringen efter att Mark Streit testat Ward vars retur plockades upp av Tavares som hittade rätt med avslutet.

Den tredje perioden slutade mållös och innehöll kanske inte de riktigt farliga chanserna så vi hoppar över den och går vidare till förlängningen som blev desto mer intressant. Fyra minuter in i overtime fick Tavares pucken av P.A. Parenteau och sköt ett skott som Ward först räddade men returen studsade rakt upp i luften och då tog Tavares fram bollkänslan och skickade in pucken på volley, även om den nätt och jämnt orkade sig över mållinjen.

Islanders har bra fart just nu under rören och förhoppningsvis är självförtroendet tillräckligt bra just nu för att även trycka till Toronto Maple Leafs mot vilka man har ett home-2-home-möte på måndag och tisdag med start i Toronto.

MÅLSKYTTAR:

  • 0-1 Jeff Skinner (Zac Dalpe, Bryan Allen) 8:43
  • 1-1 John Tavares (Kyle Okposo, Mark Streit) 27:46
  • 2-1 John Tavares (P.A. Parenteau, Travis Hamonic) 63:58
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s