Åttonde raka segern för Bridgeport

Postat: 22 januari, 2012 av Magnus i Matchrapport AHL
Etiketter:, , , , , ,

Sound Tigers har fått en fantastisk start på 2012 och man noterade natten till idag sin åttonde raka seger. Men vinsten mot Adirondack Phantoms ska man framför allt tacka sin svenske keeper Anders Nilsson för. 37 räddningar stod den förre Luleåmålvakten för och bara en enda gång fick han se sig överspelad.

I en chansrik förstaperiod svarade både Nilsson och Phantoms veteranmålvakt, Michael Leighton, för avancerade räddningar och de höll därför matchen mållös under de inledande 20 minuterna. Tyler McNeely fick Bridgeports bästa chans när han kom fri med Leighton men han stoppades den gången av ett utsträckt benskydd. Nilssons bästa räddning kom i slutminuten då han stoppade ett direktskott från slottet under ett powerplay för Adirondack.

Mål fick vi istället se i den andra perioden och det var Casey Cizikas som spräckte Leightons nolla i början av perioden när han fick en passning av McNeely som han kunde förvalta från sin position i slottet. När Tomas Marcinko senare i perioden ökade på till 2-0 visste vi inte att detta skulle komma att bli det matchavgörande målet. Målet kom till på volley efter en kompispassning av Micheal Haley men tjecken visade prov på fin bollkänsla då han ändå fick en bra träff på pucken.

Tyvärr fick inte Nilsson hålla sin första nolla för säsongen för mitt i den tredje perioden tvingades han släppa Jonathon Kalinskis skott från den högra tekningscirkeln. Däremot stoppade han övriga 16 skott som Adirondack avlossade i den tredje perioden och blev därför utnämnd till matchens lirare efter segern var bärgad.

Sound Tigers har nu häng på en slutspelsplats igen och närmast väntar hemmamatch på onsdag mot St.John’s IceCaps.

MÅLSKYTTAR:

  • 0-1 Casey Cizikas (Tyler McNeely) 22:22
  • 0-2 Tomas Marcinko (Brandon Gentile, Micheal Haley) 31:28
  • 1-2 Jonathon Kalinski (Shane Harper) 51:10
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s