Äntligen kunde Islandersspelarna jubla efter en match mot Philadelphia Flyers. I nattens möte blev det övertygande 4-1 till Isles och försvarsmässigt har det sett riktigt bra ut de senaste matcherna. John Tavares och Matt Moulson hamnade bägge i poängprotokollet och utökade därmed deras respekyive poängsviter. Mark Streit gjorde också mål igen, hans första på 26 matcher vilket är en lång tid för den annars så målfarlige schweizaren. Islanders blev i natt också första lag i Eastern Conference med att stoltsera med tre 40-poängsspelare då P.A. Parenteau noterades för två assist medan enda utmanaren, New Jerseys Zach Parise, gick poänglös från mötet med Boston.

Kanske avgjordes matchen redan efter fem minuters spel då Evgeni Nabokov rånade Danny Briere på ett tidigt Flyersmål. Philly var det piggaste laget inledningsvis och man skapade ytterligare någon farlighet som dock avvärjdes av Nabokov. Tavares fick dock ett jätteläge mot slutet av perioden då han kom helt fri med Sergei Bobrovsky i Flyers mål. Avslutet var dock inte alltför svårt för Philadelphias ryska målvaktstalang och matchen var fortfarande mållös efter tjugo minuters spel.

Islanders tog ledningen bara 28 sekunder in i den andra perioden. Tavares förde in pucken i anfallszon och när han närmade sig området bakom målburen slog han en blindpassning in i slottet där Moulson mötte perfekt och Bobrovsky var chanslös på den hete Islandersforwardens 22:a mål för säsongen. Ett par minuter senare fick Michael Grabner två hela zoner för sig själv då han kontrade i numerärt underläge men Bobrovsky fick ihop benskydden när Grabs försökte med en liten kvick dragning som avslut. Isles var livsfarliga i boxplay under hela perioden och nästa gång var det Tavares som fick läget i denna spelform. Bobrovsky kunde dock rädda även denna gång och vi ska inte heller glömma ett par fenomenala räddningar från Nabokovs sida under dessa numerära överlägen för hemmalaget. Tavares var för övrigt centimeter från att öka på ledningen innan Josh Bailey istället ordnade detta i spel 4-mot-5. Kimmo Timonen sattes under hård press på blålinjen och tappade ut pucken till mittzon där Bailey högg som en kobra och fri med Bobrovsky använde han sig av Frans Nielsens favoritdragning med sin backhand. Inga fler mål i den andra perioden och det såg ganska bra ut inför den tredje.

Hemmalaget satte bra press på Isles i början av den tredje perioden, delvis med hjälp av powerplayspel, men Nabby fortsatte storspela. Istället utnyttjade bortalaget ett numerärt överläge då Streits skott från den högra tekningscirkeln letade sig in över mållinjen. Tyvärr fick inte Nabokov hålla nollan för andra matchen i rad för med halva tredje perioden kvar reducerade Flyers på en styrning av Matt Read som helt ställde Isles keeper. Slutresultatet fastställdes sedan av Grabner med 1,7 sekunder kvar i tom kasse och äntligen hade man lyckats jaga iväg det jobbiga Philadelphiaspöket efter 13 raka förluster i staden.

Moulson fick även ett mål underkänt i matchen och vi noterar att detta var Bobrovskys första förlust någonsin mot Islanders efter sju raka vinster. Med tre matcher kvar till All-Star brejket ser det förtroendeingivande ut för tillfället men det är nu man ska hålla koncentrationen vid liv så man inte går till långledigt med en negativ trend. Förutsättningarna finns definitivt för ett par segrar till framöver då man först möter Carolina Hurricanes på lördag innan man avslutar med back-to-back-möten med Toronto Maple Leafs före uppehållet.

MÅLSKYTTAR:

  • 0-1 Matt Moulson (John Tavares, Kyle Okposo) 20:28
  • 0-2 Josh Bailey (Matt Martin) 32:58 SH
  • 0-3 Mark Streit (John Tavares, P.A. Parenteau) 47:07 PP
  • 1-3 Matt Read (Sean Couturier, Andrej Meszaros) 50:48
  • 1-4 Michael Grabner (P.A. Parenteau) 59:59 EN
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s