Capitals har blivit ett lag som Islanders fått svårt för på senare år. Oftast är det jämna tillställningar lagen emellan men nästan alltid har Washington stått som segrare på slutet. I natt var det äntligen tvärtom om dessutom fick Evgeni Nabokov hålla nollan för första gången i Islandersdressen tillika 51:a gången i NHL-karriären. Detta var faktiskt första gången någonsin som Islanders höll nollan i Verizon Center. Senaste gången man höll nollan borta mot Washington var 1997 då Tommy Salo gjorde detta i gamla Capital Centre.

Det var Isles som startade bäst i Verizon Center och både John Tavares och Nino Niederreiter skapade varsin halvchans. Tomas Vokoun hade endast tre förluster på hemmais den här säsongen inför nattens match och han började som sagt förtroendeingivande även i natt. Men när bortalaget fick chansen i powerplay i mitten av perioden klev en av ligans hetaste spelare fram och satte 1-0 bakom Vokoun. Jag pratar såklart om Tavares som nu gjort poäng i tio raka matcher, lika länge som kedjan kastades om med Kyle Okposo som tredje länk istället för P.A. Parenteau. Målet kom till på styrning framför kassen då han lämnades helt ensam framför en hjälplös Vokoun.

Islanders fortsatte sin offensiv även i den andra perioden och man utökade rättvist ledningen till 2-0 när Frans Nielsen snappade upp ett felpass i Washingtons zon och hittade Parenteau i slottet som pricksköt pucken förbi Vokouns plockhandske. Washington tog över ju längre perioden led och Isles såg lite tröttkört ut mot slutet. Det var även nära att Capitals kunde utnyttja detta genom Brooks Laich som testade Nabokov med ett styrningsförsök alldeles framför kassen. Men ryssen höll tätt och Islanders gick till pausvila i tvåmålsledning.

Bägge lagen skapade farligheter i den tredje perioden och närmast kom Okposo med en dragning framför mål som Vokoun dock klarade. Men i ett senare powerplay kunde ändå Islanders till slut fastställa slutresultatet till 3-0 då Matt Moulson fann Parenteau på den bortre stolpen och Islanders assistkung denna säsong var plötsligt tvåmålsskytt.

Appropå Moulson så är han för närvarande Islanders iron man med sina 208 matcher på raken, d.v.s. samtliga matcher han spelat för klubben. Hans streak är det längsta sedan Richard Park lirade 221 raka matcher mellan 2006 och 2009. Den längsta sviten bland backarna har för närvarande Travis Hamonic som spelat samtliga 106 matcher sedan han blev uppkallad från Bridgeport förra säsongen.

Nu väntar närmast bortamatch på torsdag mot Philadelphia Flyers, ett annat lag som gäckat Islanders på senare år.

MÅLSKYTTAR:

  • 0-1 John Tavares (Mark Streit, Matt Moulson) 12:05 PP
  • 0-2 P.A. Parenteau (Frans Nielsen) 26:05
  • 0-3 P.A. Parenteau (Matt Moulson, Frans Nielsen) 52:38 PP
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s