Ja, tyvärr fick Kevin Poulin sämsta tänkbara hjälp av sitt försvar i kvällens match mot Nashville Predators och den lovande målvakten tvingades därför släppa in bortalagets två första skott på mål. Efter den inledande kvarten ägde sedan Islanders spelet resten av matchen men Predators finske burväktare, Pekka Rinne, agerade då levande vägg och bar sitt lag fram till segern.

Vid 1-0 gavs Sergei Kostitsyn alldeles för mycket tid och rum av Islandersförsvaret och genom att använda Tim Wallace som screen gav han en skymd Poulin ingen chans att se det snärtiga handledsskottet innan det var för sent. Försvaret fortsatte att uppträda virrigt och när Steve Staios misslyckades med att lägga ner pucken i offensiv zon tog Matt Halischuk hand om den och ordnade på egen hand 2-0 genom att prickskjuta i Poulins klubbhandskkryss, eventuellt det baklängesmål som den unge keepern borde tagit. När sedan David Legwand fick öppet mål efter fint klapp-klapp-spel var ställningen 3-0 med drygt åtta minuter kvar till periodvila. Vid målet gick Kyle Okposo bort sig totalt då han stötte mot Colin Wilson som redan var bevakad av försvaret samtidigt som Travis Hamonic inte hängde med Legwand i dennes rush mot mål.

Resten av matchen blev en enda lång jakt på reducering och Islanders skapade en rad kvalificerade målchanser som dock alla stoppades av en finsk superman i rovdjurens kasse. Rinne med en spelstil som inte enbart bygger på att sätta sig i butterflyställning så fort som möjligt var omutlig och var antagligen värd att hålla nollan men med fyra minuter kvar av matchen fick han ändå kapitulera till slut. Matt Moulson fann John Tavares framför mål som satte fram klubbladet och styrde in reduceringen till 3-1, ett resultat som också stod sig tiden ut.

Tavares utökade därmed sin poängsvit och han har nu gjort poäng i nio raka matcher, flest sedan Trent Hunters streak i november 2009. Tavares har gjort 16 poäng på dessa matcher och snittar nu en poäng per match med sina 43 poäng totalt.

Synd bara att inga poängsviter i världen kunde hjälpa Islanders till två poäng i kväll men man får istället en ny chans redan i morgon då man möter Washington Capitals på bortais.

MÅLSKYTTAR:

  • 0-1 Sergei Kostitsyn (Ryan Ellis) 2:17
  • 0-2 Matt Halischuk 5:34
  • 0-3 David Legwand (Martin Erat, Colin Wilson) 11:37
  • 1-3 John Tavares (Matt Moulson, Kyle Okposo) 56:02
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s