För tredje matchen i rad kunde Islanders kamma hem de två poängen när man i natt mötte bottenkonkurrenten Carolina Hurricanes i Raleigh. Det satt riktigt långt inne denna gång men en underbar framspelning av John Tavares och en patenterad backhandstraff av en viss dansk gav till slut bortalaget segern.

Det började bra för Isles som på sitt första powerplay kunde ta ledningen genom Matt Moulson som fick gott om tid på sig att sikta efter en snabb passning av Tavares som lämnade den giftiga målskytten ensam i slottet. Med ett snärtigt handledsskott gjorde Moulson sitt 18:e mål för säsongen och enligt statistiker så blev han i december den förste spelare i en Islandersdress att göra 18 poäng under en och samma kalendermånad sedan Ziggy Palffy gjorde om samma bedrift 1998. Men jublet över 1-0 blev tyvärr inte långvarigt då hemmalaget kvitterade bara halvminuten senare. En vunnen tekning i anfallszon ledde till ett backskott som Anthony Stewart styrde in bakom Evgeni Nabokov och det oavgjorda resultatet stod sig sedan perioden ut.

I början av den andra perioden ställde försvaret och Nabokov till det för sig själva. Andy MacDonald och den ryske keepern kunde inte komma överens om vem som skulle ta hand om pucken bakom mål och då passade Brandon Sutter på att sno åt sig trissan och skicka den in i det tomma målet. Både Hurricanes målvakt, Cam Ward, och Nabokov briljerade sedan med snygga plockhandskräddningar och vi bjöds inte på några fler mål i period nummer två.

Islanders fick endast två powerplay i matchen och när Frans Nielsen kvitterade på lagets andra numerära överläge i den tredje perioden betydde det samtidigt att Isles powerplay blev hundraprocentigt. Nielsen tog hand om en sargretur på Mark Streits hårda skott som visslade förbi Wards högra stolpe och studsade ut på motsatt sida av målet och ett öppet mål för vår danske vän. Hemmalaget låg sedan på hårt för att åter kunna ta ledningen och med endast fyra minuter kvar att spela fick Chad LaRose in pucken bakom Nabokov. Det kändes då ganska tungt med tanke på att det var så lite tid kvar på klockan men Islanders gav ändå inte upp. Tre minuter senare var det dags för ännu en otrolig framspelning av Tavares då han rundade Carolinas bur och skickade in en passning till den bortre stolpen där Kyle Okposo dök upp och han fick in utjämningen fram till 3-3.

Tavares var i förlängningen nära att på egen hand avgöra då han starkt pressade sig fram till ett läge men då var Ward i vägen och räddade snyggt med plocken. Straffläggningen inleddes med tre raka mål för att sedan avslutas med tre missar. Islanders första straff slogs säkert av P.A. Parenteau och den andra som också kom att bli avgörande sattes av Nielsen som underligt nog tydligen inte blivit sönderläst av ligans målvakter än. Samma backhand som avgjort straffdraman så många gånger förr gjorde det nu igen och segern var ett faktum.

Trots Isles kräftgång såhär långt denna säsong så ligger man fortfarande bara 10 poäng från en slutspelsplats. Problemet är bara att det kommer krävas fler sådana här vinstsviter och endast enstaka förluster däremellan för att verkligen komma ikapp lagen runt strecket.

Närmast väntar en tripp till Kalifornien för match mot ett annat bottenlag, Anaheim Ducks, som just nu går riktigt dåligt i Western Conference. Låt oss hoppas på bibehållen form samt en fortsatt segersvit.

MÅLSKYTTAR:

  • 0-1 Matt Moulson (John Tavares, Frans Nielsen) 3:40
  • 1-1 Anthony Stewart (Jay Harrison, Andreas Nodl) 4:11
  • 2-1 Brandon Sutter (Drayson Bowman) 23:13
  • 2-2 Frans Nielsen (Mark Streit, John Tavares) 44:50 PP
  • 3-2 Chad LaRose (Brandon Sutter) 55:46
  • 3-3 Kyle Okposo (John Tavares, Travis Hamonic) 58:30
  • 3-4 Frans Nielsen SO
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s