Mer begränsad rapportering av AHL

Postat: 2 januari, 2012 av Magnus i Matchrapport AHL
Etiketter:, , , , , , , ,

Med tanke på all den tid som krävs att redogöra för både Islanders och Sound Tigers varje gång de spelar så har jag beslutat mig för att endast rapportera veckovis från Bridgeports matcher. Detta har även att göra med att vår lille son kräver mer och mer tid nu när han vuxit till sig lite och börjat röra på sig. Hoppas inte att någon lämnar bloggen för gott nu bara för att jag minskar på denna service, ett sammandrag kommer som sagt en gång i veckan. Skulle något spektakulärt ske utöver matcherna som kräver en snabbare uppdatering så kommer jag självklart frångå rutinen.

Jag har tre matcher att rapportera om sedan sist. Två matcher under 2011 och så kvällens match som redan är färdigspelad och som alltså inledde 2012 för Sound Tigers del.

Först misslyckades Bridgeport med att ta revansch mot Norfolk Admirals, vars vinst var den jag sist skrev om. I returmötet i fredags blev det ny uddamålsförlust, denna gång med 3-2. Sound Tigers hamnade i tvåmålsunderläge i den första perioden efter ett mål i powerplay och ett i spel 4-mot-4. Mitt i den andra perioden råkade Tomas Marcinko ut för en otäck olycka då han skar upp nacken på en Norfolkskridsko. Admirals ökade sedan på i slutet av perioden och även det målet kom i powerplay. I den tredje perioden kom Bridgeport igen bra med två snabba mål. Först satte Casey Cizikas 3-1 med två man mer på isen och bara 1:37 senare gjorde Tony Romano sitt andra mål för säsongen fram till 3-2. Norfolks duktige målvakt, Dustin Tokarski, höll sedan tätt när Sound Tigers låg på för en kvittering och matchen slutade alltså 3-2 till hemmalaget. Angående Marcinko så framkom det senare att han var vid medvetande då han bars ut från isen. Han genomgick senare en lyckad opereration för att behandla skadan och inga livsviktiga blodkärl skadades. Han behölls på sjukhuset för observation men förväntas återhämta sig till 100%.

Sista matchen för 2011 spelade Bridgeport i Wilkes-Barre mot Penguins och där blev andraperioden lagets fall då Wilkes-Barre/Scranton tilläts göra fyra baljor. Efter en mållös förstaperiod började alltså puckarna trilla in bakom Kevin Poulin i början av mittenakten. Anmärkningsvärt är att det endast tog sex sekunder mellan Penguins första och andra mål. Även Sound Tigers petade in en kasse men ställningen var 4-1 inför den tredje perioden. Bara ett mål noterades i den sista perioden och det var Sound Tigers Kael Mouillierat som fick göra sitt första mål i AHL-sammanhang.

Idag blev det till slut en efterlängtad seger igen för Bridgeport. En bra start på det nya året alltså och det lär behövas då man nu har hamnat i ligans bottenträsk även denna säsong. Det var Worcester Sharks som fick vända hemåt utan att ha lyckats överlista Poulin en enda gång och detta var faktiskt första gången sedan 28:e november 2010 som Sound Tigers lyckades nolla ett lag. Då som nu hette målvakten Kevin Poulin och denna gång fick han mota 21 skott för att klara den bedriften. Framåt hade Rhett Rakhshani och Aaron Ness två poäng var och Mathieu Aubin gjorde sin första match i Bridgeporttröjan.

På onsdag inleder man en fyra matcher lång road trip som inleds med match mot Manchester Monarchs.

30/12 NORFOLK ADMIRALS – BRIDGEPORT SOUND TIGERS 3-2

 • 1-0 Cory Conacher (Mark Barberio, Jeff Dimmen) 2:30
 • 2-0 Matt Fornataro (Mike Kostka, Trevor Smith) 11:34 PP
 • 3-0 Tyler Johnson (Mark Barberio, Cory Conacher) 36:55 PP
 • 3-1 Casey Cizikas (Calvin de Haan, Ty Wishart) 51:11 PP
 • 3-2 Tony Romano (Aaron Ness, Dylan Reese) 52:48 PP

31/12 WILKES-BARRE/SCRANTON PENGUINS – BRIDGEPORT SOUND TIGERS 4-2

 • 1-0 Zach Sill (Ryan Craig, Alex Grant) 23:25
 • 2-0 Eric Tangradi (Jason Williams, Alexandre Picard) 23:31
 • 2-1 Tyler McNeely (Rhett Rakhshani, Casey Cizikas) 27:08
 • 3-1 Zach Sill (Colin McDonald) 35:34
 • 4-1 Bryan Lerg (Geoff Walker, Colin McDonald) 39:31
 • 4-2 Kael Mouillierat (Rhett Rakhshani, Tyler McNeely) 49:58

2/1 BRIDGEPORT SOUND TIGERS – WORCESTER SHARKS 4-0

 • 1-0 Casey Cizikas (Rhett Rakhshani, Aaron Ness) 5:19
 • 2-0 Tony Romano (Matt Donovan) 31:21
 • 3-0 Kael Mouillierat (Mathieu Aubin) 35:29
 • 4-0 Rhett Rakhshani (Aaron Ness, Dylan Reese) 39:08 PP
kommentarer
 1. sjuttio7 skriver:

  En fantastsik service du står för även om du ”bara” rapporterar veckovis från Bridgeport. Jag följer dig dagligen och kommer fortsätta med det 🙂

 2. Magnus skriver:

  Tack för den fina kritiken. Den värmer! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s