Ken Morrow hedrades när Isles vann

Postat: 1 januari, 2012 av Magnus i Matchrapport NHL
Etiketter:, , , , , , , , ,

Ja, det var igår åter dags för Islanders att hylla en gammal legendar inom klubben. Ken Morrow, som tog OS-guld 1980 med USA och sedan hamnade i det Islanders som tog fyra raka Stanley Cup-segrar, valdes igår in i New York Islanders Hall of Fame och han kunde inte fått en bättre present än det fantastiskt fina spel som hemmalaget visade upp mot motståndarna Edmonton Oilers.

John Tavares var huvudrollsinnehavaren i den första perioden då han tidigt kunde ge sitt lag ledningen i powerplay. Ett misslyckat skott från P.A. Parenteau blev till en öppnande passning istället och Tavares fick en vidöppen kasse att näta i. Oilers kom att kvittera en bit in i perioden och pucken studsade träffade Sam Gagner framför mål och styrdes därmed in bakom Evgeni Nabokov. Men Tavares var het igår och skapade därefter först själv en mycket bra chans som Devan Dubnyk nätt och jämnt klarade. Med två minuter kvar av perioden såg vi ett av de snyggaste målen i år då Tavares tog sig fram mot mål och med en snurrfintspassning hittade han fram till Matt Moulson som sprätte upp pucken i nättaket.

Även i den andra perioden kunde Islanders utnyttja ett tidigt powerplay och denna gången var det Parenteau som oväntat ensam i slottet fick massor av tid att sikta och då hittade han luckan bakom Dubnyk. När Matt Martin en knapp minut senare ökade på till 4-1 ur minimal vinkel var matchen mer eller mindre avgjord. Edmonton hade i ärlighetens namn inte speciellt många farligheter och Nabokov höll rent framför sig de gånger han fick något att göra.

Frans Nielsen var mycket nära att göra mål i numerärt underläge tidigt i den tredje perioden. Detta hade inneburit danskens första mål i spel 4-mot-5 denna säsongen men han står alltså fortfrande kvar på noll, en märklig förändring från förra året då han toppade ligan med sina sju strutar i den spelformen. Faktum är att Islanders bara gjort ett enda mål totalt i numerärt underläge i år så firma Nilesen/Grabner har verkligen fått motståndarlagen att vara på sin vakt i år. Moulson och Nielsen fick ytterligare varsitt utmärkt läge att göra mål innan matchen var över så man kan verkligen påstå att vinsten var rättvis i slutändan och detta kan faktiskt ha varit en av de bättre matcherna under hela säsongen.

Frågan är nu bara om man kan hålla i detta spelet för en gång skull utan att falla in i en ny förlustsvit, något som alltid verkar komma på köpet så fort Islanders är på gång i år. På tisdag, borta mot bottenkonkurrenten Carolina får vi kanske svaret.

MÅLSKYTTAR:

  • 1-0 John Tavares (P.A. Parenteau, Matt Moulson) 3:44 PP
  • 1-1 Sam Gagner (Corey Potter, Andy Sutton) 12:58
  • 2-1 Matt Moulson (John Tavares, Kyle Okposo) 17:55
  • 3-1 P.A. Parenteau (Matt Moulson, Frans Nielsen) 23:19 PP
  • 4-1 Matt Martin (Josh Bailey, Michael Grabner)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s