Sedan Islanders vinst hemma mot Tampa Bay den sjätte december har det blivit idel förluster i Nassau Coliseum. Trenden bröts dock i natt då Calgary Flames besegrades efter att Islanders fått sämsta tänkbara start på matchen.

För med lagets första skott på mål tog Calgary ledningen i den första perioden. Mike Mottau slarvade vid offensiva blå och Flames kontrade och Tom Kostopoulos skickade in pucken framför mål där Tim Jackman befann sig och han krediterades även för målet även om reprisen visade att pucken egentligen tog på hemmaspelare och in i egen kasse. Jack Capuano hade vaskat om rejält i kedjorna inför matchen och Kyle Okposo tog plats i förstafemman istället för P.A. Parenteau. Detta såg ut att fungera hyfsat då både Okposo och Matt Moulson skapade chanser i jakten på en kvittering. Men det som kom att snackas mest om i periodpausen var det line brawl som uppstod efter att Lee Stempniak tacklat Okposo och Moulson kommit till sin lagkamrats försvar. Alla tio utespelare kastade handskarna men situationen lugnade ner sig ganska omgående då inga direkta slagskämpar befann sig på isen. Det var grinigt matchen igenom och man funderar på om det härrör sig från den försäsongsmatch från 2009 då Dion Phaneuf vårdslöst sänkte Okposo med en tackling mot huvudet.

Tre minuter in i den andra perioden kom kvitteringen. Andy MacDonald smög in i slottet och Parenteau severade honom med en perfekt passning vilket gjorde det möjligt för honom att med ett direktskott överlista Miika Kiprusoff i Calgarykassen. Bägge lagen skapade därefter bra målchanser och det var främst John Tavares som var nära ett par gånger för hemmalagets del.

Men det skulle dröja till den tredje perioden innan utdelningen skulle komma. Tavares fick då pucken i egen zon och gick sedan över hela isen innan han bröt in och rundade Kiprusoff fram till 2-1. Det skapades flertalet farliga chanser efter detta men Evgeni Nabokov och Kiprusoff var bägge täta och inte förrän i slutminuten kunde Brian Rolston säkra hemmasegern i tom kasse.

I morgon klockan 19:00 svensk tid spelar Islanders mot Edmonton i årets sista match.

MÅLSKYTTAR:

  • 0-1 Tim Jackman (Tom Kostopoulos, Brendan Morrison) 1:11
  • 1-1 Andrew MacDonald (P.A. Parenteau, John Tavares) 23:04
  • 2-1 John Tavares (Kyle Okposo) 43:20
  • 3-1 Brian Rolston (P.A. Parenteau, Frans Nielsen) 59:17 EN
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s