Nilsson utbytt i ny förlustmatch

Postat: 12 december, 2011 av Magnus i Matchrapport AHL
Etiketter:, , , , , , , , , ,

Efter en pigg inledning av Bridgeport åkte Matt Donovan på en utvisning för hakning och då passade hemmalaget på att ta ledningen istället. Det var Matt Calvert som styrde in pucken bakom en chanslös Anders Nilsson. Bara en dryg minut senare ökade Alexandre Giroux på för Falcons efter att man kommit 2-mot-1 och Sound Tigers såg ut att ha tappat allt självförtroende efter flera sämre insatser på sistone. Men Benn Olson, som för dagen spelade forward, ville jämna till kampen och satte 2-1 ytterligare en minut senare. Detta var även Olsons första AHL-mål i karriären.

Den andra perioden började illa för Bridgeport då Springfield åter tog en tvåmålsledning efter bara en minut spelad. David Savard hittade rätt från blålinjen och Sound Tigers fick åter börja jaga reducering. Men trots tre lägen i powerplay kunde man inte utnyttja dessa och den bästa chansen hade Casey Cizikas som ensam med Manny Legace inte lyckades överlista veteranmålvakten. Istället avgjorde hemmalaget mer eller mindre matchen på sitt enda powerplay i perioden när Savard satte sitt andra mål för kvällen med bara en och en halv sekund kvar av perioden.

Inför den tredje perioden gjorde det tillfälliga lånet, Joe Fallon, debut för Sound Tigers mellan stolparna. Han fick dock ge sig efter fem minuters spel då Cam Atkinson direktsköt 5-1 i numerärt överläge. Det var just lagens powerplay som framför allt skiljde lagen åt i denna match. Springfield gjorde tre av sina mål i den spelformen medan Bridgeport inte fick utdelning en enda gång. Sound Tigers fick nämligen en rad chanser mot slutet av matchen i numerärt överläge men Legace storspelade och höll tätt.

Vi noterar en nedåtgående trend just nu hos Bridgeport som efter matchen meddelade att Kevin Poulin återvänder från Islanders nu när Evgeni Nabokov är tillbaka efter skada. Nästa match för Sound Tigers är på fredag borta mot Connecticut.

MÅLSKYTTAR:

  • 1-0 Matt Calvert (Brent Regner) 8:09 PP
  • 2-0 Alexandre Giroux (Martin St. Pierre, Theo Ruth) 9:28
  • 2-1 Benn Olson (Blair Riley, Anton Klementyev) 10:47
  • 3-1 David Savard (Cody Bass, Dane Byers) 21:14
  • 4-1 David Savard (Alexandre Giroux, Martin St. Pierre) 39:58 PP
  • 5-1 Cam Atkinson (Martin St. Pierre, Alexandre Giroux) 45:03 PP
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s