Islanders började mycket bra mot Pittsburgh i nattens möte mellan lagen och kanske gick det lite för lätt inledningsvis för att skärpan skulle bibehållas matchen igenom. Ett horribelt domslut skulle visa sig avgöra matchen i slutändan.

Det var David Ullström som mycket snyggt inledde målskyttet när han tog emot pucken utanför blålinjen och med fin skridskoåkning trampade han in framför mål och sprätte upp pucken i Marc-Andre Fleurys plockhandskkryss. Det var en mycket öppen period och chanserna böljade fram och tillbaka. Islanders fick chansen i powerplay men spelade inte speciellt bra och därför överraskades vi positivt när Milan Jurcina till slut fick kontroll på pucken och med ett mäktigt slagskott prickade han samma kryss som Ullström tidigare gjort. Penguins kom dock tillbaka lite senare när Mark Streit inte lyckades hålla undan Joe Vitale som tog sig mot mål innan han släppte pucken till Steve Sullivan som enkelt kunde reducera fram till 2-1. Kvitteringen kom också med halvminuten kvar och det var en riktig tavla av Travis Hamonic som blindpassade bakom ryggen i egen zon i tron att en lagkamrat skulle komma först till pucken. Istället dök Evgeni Malkin upp bakom ryggen och han fann James Neal framför kassen och Al Montoya var lika chanslös som vid förra målet.

Hamonic tog dock en liten revansch på sig själv då han tidigt i den andra perioden vann pucken i egen zon och anfallet som då startades kom att avslutas av Kyle Okposo som med ett kvickt handledsskott prickade in 3-2. Därefter följde den olyckliga händelse som gav Hamonic matchstraff vilket var totalt felaktigt. Det var efter en tackling på Brooks Orpik som domaren tog det underliga beslutet att skicka Hamonic av isen. Reprisen visade klart och tydligt att Orpiks egna klubba for upp i ansiktet och därav det jack i pannan som krävde ett par stygn. I mitt tycke var det inte ens utvisning men nu fick istället Pittsburgh chansen i spel 5-mot-3 och då höll sig Neal framme igen och petade in en retur fram till 3-3. Dessförinnan hade Montoya svarat för ett par vansinnesräddningar och man tyckte faktiskt lite synd om ”the Big Cubano” där. Med bara fem backar märktes det hur orken tröt mot slutet av perioden och med ett välplacerat skott gav Pascal Dupuis bortalaget ledningen för första gången i matchen med fyra minuter kvar av perioden.

När Matt Cooke ökade på till 5-3 en minut in på den tredje perioden gick luften ur hemmalaget och istället för en förväntad reduceringsjakt var man förvånansvärt lama och Penguins dikterade villkoren. Att det mesta gick Penguins väg i denna matchen märktes framför allt när Paul Martin slog in 6-3 med en puck som egentligen inte borde gått i mål men Montoya missbedömde puckbanan och den tråcklade sig in på något underligt sätt.

Nej, sex raka matcher med poäng blev inte sju för här tog sviten slut trots den fina matchstarten. Istället får vi nu försöka starta en ny poängsvit i Montreal på tisdag.

MÅLSKYTTAR:

  • 1-0 David Ullström (Dylan Reese, Josh Bailey) 4:04
  • 2-0 Milan Jurcina (Mark Streit, Kyle Okposo) 12:16 PP
  • 2-1 Steve Sullivan (Joe Vitale, Matt Niskanen) 14:28
  • 2-2 James Neal (Evgeni Malkin) 19:31 
  • 3-2 Kyle Okposo (Michael Grabner, Travis Hamonic) 22:54
  • 3-3 James Neal (Chris Kunitz, Steve Sullivan) 28:44 PP
  • 3-4 Pascal Dupuis (Tyler Kennedy, Alexandre Picard) 35:58
  • 3-5 Matt Cooke (Tyler Kennedy, Matt Niskanen) 41:04
  • 3-6 Paul Martin (Evgeni Malkin, Chris Kunitz) 50:10
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s