Det var den så kallade Teddy Bear Toss Day igår i Bridgeport då publiken tar med sig varsin nallebjörn som dom kastar in på isen efter hemmalagets första mål. Dessa kramdjur doneras sedan av Sound Tigers spelare till lokala sjukhus och välgörenhet under året. Passande nog var det ett par andra björnar som stod för motståndet då Hershey Bears kom på besök i Harbor Yard.

Den första perioden blev en jämn historia och de bägge målvakterna fick jobba hårt. Sean Backman fick den första chansen men Braden Holtby i Hersheys kasse fick ut sitt ben och räddade. Med fem minuter spelade utspelades en maratonfight då Brett Gallant och Joel Rechlicz kastade handskarna och vevade i långt över en minut. Kevin Poulin stod sedan för en fantastisk räddning då Hershey kom 3-mot-2 och där trodde vi på mål men istället var det hemmalagets Trevor Frischmon som tog sig över hela banan och avslutade med ett handledsskott över axeln på Holtby. Nallebjörnarna regnade in på isen och det tog ett par minuter innan man lyckats samla ihop alla dessa gosedjur. (se bilden ovan)

Hershey vände på matchen totalt i den andra perioden genom två snabba mål av Keith Aucoin. Först slog han in en retur från Kevin Poulin och sedan bröt han en passning i numerärt underläge och rusade ensam mot mål och med en backhand lyfte han in 2-1. När dessutom Jacob Micflikier ökade på till 3-1 med sex minuter kvar av perioden kunde vi konstatera att detta var en av de sämre perioderna under säsongen för Sound Tigers del.

I den tredje perioden skapade hemmalaget ett massivt tryck för att komma ikapp men trots flertalet powerplay, inklusive spel 5-mot-3, så dröjde det ända tills det återstod en minut av matchen innan reduceringen kom. Det var åter Frischmon som höll sig framme på en retur och med resterande matchtid spelandes 6-mot-5 fortsatte Bridgeports tryck. Med 14 sekunder kvar tryckte Justin DiBenedetto in en retur bakom Holtby men domarna bedömde det som att målvakten hade blockerat pucken i momentet före och målet godkändes därför inte. DiBo uttryckte verbalt vad han tyckte om domslutet och fick en 10 minuters misconduct på köpet.

Med lite bättre skärpa hade Sound Tigers utnyttjat något av sina åtta powerplay och då hade säkert matchen slutat på ett annat sätt så där finns lite att jobba på. Närmast väntar nu match först på lördag hemma mot Portland Pirates.

MÅLSKYTTAR:

  • 1-0 Trevor Frischmon (Aaron Ness) 17:15
  • 1-1 Keith Aucoin (Tomas Kundratek, Chris Bourque) 22:50
  • 1-2 Keith Aucoin 24:49 SH
  • 1-3 Jacob Micflikier (Ryan Potulny, Matt Pope) 34:21
  • 2-3 Trevor Frischmon (Tim Wallace, Steve Oleksy) 58:59
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s