Det var tur för Islanders att Matt Moulson vaknade på rätt sida inför nattens möte med Dallas Stars. För med det bedrövliga försvarsspel man visade upp, främst i den andra perioden kunde denna match blivit en storförlust. Men nu var ju Moulson med och han såg på egen hand till att det istället blev seger med sina fyra mål.

De två första kom i period nummer ett och han började med att slå in en retur i numerärt överläge. Mark Streit sköt och Dallas målvakt Andrew Raycroft kunde inte kontrollera pucken som studsade ut till Moulson som trots uppvaktning lyckades sätta pucken i nät. 2-0 kom kort därefter och denna gång höll han sig framme efter en sargretur från John Tavares skott. Sheldon Souray såg minst sagt vilsen ut vid målet och då högg Moulson som en kobra. Tyvärr fick vi se Nino Niederreiter hjälpas av isen efter en våldsam tackling av Mark Fistric som dock inte blev utvisad för tilltaget. Jag gissar att detta är ett fall för Brendan Shanahan att reda ut i efterhand. Niederreiter lämnade matchen med hjärskakningstendenser och idag lär ett mer exakt utlåtande komma.

Den andra perioden inleddes med att ett höstlöv från Dylan Reese singlade in i Raycrofts mål, ett skott som han nog borde tagit. Detta var för övrigt bara andra gången denna säsong som en Islandersback gjort mål i spel 5-mot-5. Så långt såg det ju bra ut men sedan följde en kollektiv kollaps försvarsmässigt. 3-1 var en skicklig styrning framför mål av Tomas Vincour som i ärlighetens namn var svår att stoppa för något lag men när 2-3 följde bara någon minut senare agerade Reese mycket passivt framför mål då han blev pucktittare istället för att ta bort Eric Nystrom som istället gjorde mål. Inte nog med det, sekunder senare var det utjämnat och Dallas hade hämtat upp ett tremålsunderläge på två minuter. Denna gång var det främst Steve Staios som slarvade i försvarsspelet och Jake Dowell kunde göra sitt första mål i Dallaströjan. Efter denna härdsmälta förväntade vi oss egentligen ingenting positivt i fortsättningen och därför var det en fröjd för ögat att se Tavares underbara passning fram till Moulson som nästan fick öppet mål när han gjorde 4-3 bara 27 sekunder efter kvitteringen. Matchens enda svenskmål skulle innebära ny kvittering men det var inte Loui Eriksson som det oftast är när det gäller Dallas utan istället Tom Wandell som krutade in pucken bakom Rick DiPietro fram till 4-4. Men målfesten var inte över i och med detta mål och speciellt inte Matt Moulsons målshow för minuten senare slog han till igen. P.A. Parenteau snodde pucken vid egen blå och fick med sig Moulson som tryckte till med ett direktskott på Parenteaus passning och det var 5-4.

I pausen mellan den andra och tredje perioden bytte Islanders målvakt eftersom DiPietro fick skadekänningar, något som väl bara var en tidsfråga för den olycklige burväktaren. Al Montoya in istället och tur var kanske det för Dallas pressade på frenetiskt i den tredje perioden och en del av räddningarna från Montoya är man tveksam till ifall en halvskadad DiPietro hade tagit. Men Montoya höll tätt och Islanders avgick med segern efter den mållösa sistaperioden.

Mer smolk i bägaren dock då Michael Grabner fick utgå mot slutet med en befarad sträckning, närmare besked får vi under dagen. Allt som allt får man ändå vara mycket nöjd med denna roadtrip som ju genererade 7 av 8 poäng och det är nästan så att man vågar snegla uppåt i tabellen igen. Men innan vi tittar för långt fram tar vi nästa match, hemma mot Tampa Bay på tisdag.  

MÅLSKYTTAR:

  • 0-1 Matt Moulson (John Tavares, Mark Streit) 8:55 PP
  • 0-2 Matt Moulson (John Tavares, P.A. Parenteau) 10:54
  • 0-3 Dylan Reese (Matt Martin, Marty Reasoner) 22:48
  • 1-3 Tomas Vincour (Stephane Robidas, Mike Ribeiro) 23:27
  • 2-3 Eric Nystrom (Vernon Fiddler, Nicklas Grossman) 24:53
  • 3-3 Jake Dowell (Tom Wandell, Toby Petersen) 25:30
  • 3-4 Matt Moulson (John Tavares, P.A. Parenteau) 25:57
  • 4-4 Tom Wandell (Jake Dowell, Radek Dvorak) 36:08
  • 4-5 Matt Moulson (P.A. Parenteau) 37:10
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s