Matchen mellan Islanders och Blackhawks rivstartade med ett stolpskott följt av ett bortdömt mål för Chicago redan efter 45 sekunders spel. Pucken låg lös framför Al Montoya men domarna missade detta och blåste av för blockering samtidigt som den förpassades in i mål av Jonathan Toews. Istället var det bortalaget från Long Island som tog ledningen fyra minuter in i matchen då Kyle Okposo enkelt stötte in en retur framför mål i spel 5-mot-4. Fem minuter senare stod Montoya för en kandidat till årets räddning då han helt överspelad kastade sig som en fotbollsmålvakt och räddade Marcus Krügers skott med stöten. Tyvärr hjälpte inte detta mycket för när hemmalaget minuten senare kom in i anfallszon visade man upp ett fint klapp-klapp-spel som avslutades av veteranen Andrew Brunette fram till 1-1. Islanders kunde med fem minuter kvar av perioden återta ledningen då Matt Moulson snärtade till från det höga slottet och Corey Crawford fick se sig överspelad.

Om Islanders var bra i den första perioden var det Chicago som var desto bättre i den andra. 15-2 i skott till hemmalaget där vittnar om dominansen man hade och det gav också utdelning. Först kvitterade Ben Smith med sitt första mål för säsongen i röran framför Montoya. Sedan kunde Toews, i boxplay, utnyttja ett rejält misstag av Milan Jurcina som på något underligt sätt tappade bort pucken mellan sina skridskor vilket gav den farlige forwarden fritt fram att ge sitt lag ledningen för första gången i matchen.

Det känns numera som att Islanders slutat acceptera att man tappar ledningar och detta såg vi åter prov på i natt då man helt och hållet ägde den tredje perioden. Det blev hela 23-7 i skott till Isles och kvitteringen lät inte vänta på sig för P.A. Parenteau vispade in 3-3 efter bara 46 sekunders spel. Chicago var kanske det något mer passiva laget i denna period men man var ändå effektiva och Patrick Sharp kunde åter ge hemmalaget ledningen med ett skott som kanske inte såg helt otagbart ut för Montoya. Men Islanders gav inte upp och ddet blev Nino Niederreiter som fick chansen att avancera över offensiva blå och med ett lurigt skott i bortre hörnet kvitterade han med sitt första mål för säsongen.

Även i förlängningen skapade Islanders mest och Frans Nielsen hade ett bra läge som dock räddades av Crawford. Straffar följde och ännu en gång missade Nielsen sin straff och det har hittills inte blivit något straffmål i år för den annars så säkre dansken. Även Niederreiter och Moulson missade sina, Moulson träffade oturligt insidan av stolpen och ut igen. Mannen för kvällen var istället Blackhawks relativt unge lagkapten Jonathan Toews som blev den ende som satte sin straff och därmed knep hemmalaget extrapoängen.

En riktigt bra genomförd match igen av Islanders som verkar ha kommit igång nu. Dylan Reese ersatte Andy MacDonald som skadade sig sist mot Buffalo. Detta var femte gången i år som Islanders spelat mer än 60 minuter och i alla fem fallen har man förlorat i antingen förlängning eller på straffar så där behöver man skärpa till sig.

Nu väntar ny bortamatch redan i natt och då har laget hunnit resa 130 mil för att spela mot Dallas Stars. Det är ungefär som om Djurgården skulle möta Frölunda i Scandinavium för att 24 timmar senare spela i Coop Arena i Luleå. Ganska tufft program enligt mig. Men vi hoppas ändå på det bästa.

MÅLSKYTTAR:

  • 0-1 Kyle Okposo (Travis Hamonic, Milan Jurcina) 4:07 PP
  • 1-1 Andrew Brunette (Sean O’Donnell, Dan Carcillo) 10:27
  • 1-2 Matt Moulson (P.A. Parenteau, John Tavares) 14:27
  • 2-2 Ben Smith (Patrick Kane, Michael Frolik) 26:41
  • 3-2 Jonathan Toews (Brent Seabrook, Duncan Keith) 38:41 SH
  • 3-3 P.A. Parenteau (Matt Moulson, John Tavares) 40:46 PP
  • 4-3 Patrick Sharp (Patrick Kane, Jonathan Toews) 45:08 PP
  • 4-4 Nino Niederreiter (Matt Martin, Marty Reasoner) 48:55
  • 5-4 Jonathan Toews SO
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s