Buffalos svenska målvakt Jhonas Enroth skulle i natt försöka stoppa Islanders från seger och trots en bra insats av den förre SSK-keepern drog ändå bortalaget det längsta strået.

Islanders gjorde åter en ganska bra match och man skulle ta ledningen redan efter sju minuters spel. Mark Streit fick pucken vid blålinjen och sköt mot mål och i röran framför Enroth styrdes den via Matt Moulson och in i nät. Al Montoya gjorde åter en kanoninsats mellan Islanders stolpar och han fick bland annat göra en svår räddning efter en indianare av Streit i egen zon som gav Matt Ellis ett bra läge i slottet. 

I den andra perioden tog Islanders över spelet och det var nu Enroth verkligen fick visa vad han går för. Det var främst Michael Grabner och Kyle Okposo som skapade ett par riktigt farliga lägen. Perioden slutade dock mållös och med tjugo minuter kvar såg det lovande ut.

Men det dröjde inte länge in i den tredje perioden innan Sabres kunde utjämna till 1-1. Pucken passades in framför mål från vänsterkanten där den tog på en skridsko och studsade ut till en helt fri Jochen Hecht som enkelt kunde överlista en chanslös Montoya. Efter målet var det Islanders som åter vaknade till och man ville verkligen inte låta även denna match glida dom ur händerna. Man pressade på och John Tavares hade ett par bra möjligheter men det blev istället tredjekedjan som kom att stå för vinstmålet. Josh Bailey och David Ullström jobbade hårt bakom Buffalos kasse och till slut kunde ”Ulla” få fram pucken till Brian Rolston som parkerad framför mål tryckte in det mål som kom att betyda seger. Sabres bästa kvitteringschans fick Ville Leino som dock inte fick kontroll över pucken då han fick öppet mål efter en fin passning.

Jag tycker verkligen att Islanders var det bättre laget och väl värda att vinna. Hoppas de två raka vinsterna nu kan bära frukt i den närmaste framtiden då vi nu faktiskt bara är åtta poäng från en slutspelsplats. Kul att notera David Ullströms första NHL-poäng då hans uppoffrande spel äntligen gav utdelning.

Närmast väntar ett tufft helgschema då man först har bortamatch på fredag mot Chicago för att 24 timmar senare spela nere i Dallas.

MÅLSKYTTAR:

  • 0-1 Matt Moulson (Mark Streit, P.A. Parenteau) 6:47 PP
  • 1-1 Jochen Hecht (Jason Pominville, Thomas Vanek) 41:54
  • 1-2 Brian Rolston (David Ullström, Josh Bailey) 49:23
Annonser
kommentarer
  1. Danne skriver:

    Härligt med två raka. Kul också att Ullström fick komma med i protokollet, nu väntar vi på första målet.

    8 poäng upp, en lång väg att vandra men de här är ju i alla fall en start!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s