Returmötet mellan Bridgeport och Manchester blev en svängig och målrik historia. Även detta möte lagen emellan kom att avgöras efter ordinarie speltid och även denna gång fick Sound Tigers ge sig i kampen om bonuspoängen.

Sound Tigers inledde den första perioden bäst och Casey Cizikas hade ett bra skott som dock plockades av Martin Jones i Manchesters kasse. Efter drygt fyra minuters spel tvingades matchen till ett längre uppehåll då en tackling från Jeremy Colliton fick plexiglaset att splittras och arbetet med att ordna ett nytt tog över tio minuter. Väl igång igen fortsatte Sound Tigers sin offensiv och man fick också utdelning efter åtta minuters spel då Rhett Rakhshani slog in sitt första mål för säsongen på en retur från Jones. Efter målet följde två numerära överlägen för Bridgeport där Colliton kom närmast ett mål men ställningen förblev 1-0. Även när Benn Olson åkte ut 4 minuter för hakning samt cross-checking lyste målen med sin frånvaro och perioden slutade med uddamålsledning för hemmalaget efter 14-13 i skott till Sound Tigers.

Det blev en händelserik start på den andra perioden då Tim Wallace och utpräglade fightern Richard Clune kastade handskarna efter bara fyra sekunders spel. Två minuter senare gjorde succéförvärvet Scott Howes 2-0, hans tredje mål i sin fjärde match. Men Monarchs jobbade sig in i matchen igen genom en reducering efter sex minuters spel och det var gårdagens matchavgörande straffskytt David Meckler som stod för målet som tvingade Kevin Poulin att vittja nätet för första gången denna kväll. Bara 47 sekunder senare var matchen även kvitterad då Brandon Kozun slog in en retur efter att man kommit i ett 2-mot-1-läge. Som jag nämnde var dock den andra perioden riktigt händelserik och två minuter efter kvitteringen tog Sound Tigers på nytt ledningen och det var Wallace som nätade för nionde gången i år fram till 3-2. För förarbetet svarade Justin DiBenedetto som kvällen till ära var tillbaka efter tre missade matcher på grund av skada. Efter denna målexplosion lugnade det ner sig och den bästa chansen mot slutet av perioden fick Manchester då man kontrade i numerärt underläge men Poulin stod för en strålande räddning med plockhandsken. Bridgeport behöll sin uddamålsledning in i den tredje perioden och skotten var 23-23 efter två spelade perioder.

Trots en fin start på den tredje perioden med två bra chanser för Howes och Cizikas blev det bortalaget som fick utdelning då Linden Vey avslutade ett 3-mot-2-läge med att överlista Poulin. Inte nog med det för tre minuter senare hade Manchester vänt på steken genom samme Vey och Bridgeport såg inte att känna igen. Efter detta följde ett par minuter med böljande spel och med sju minuter kvar fick Sound Tigers chansen i powerplay. Då klev Dylan Reese fram och stänkte in ett skott från blålinjen som alltså betydde 4-4, ett resultat som stod sig perioden ut och därmed fick vi för andra kvällen i rad se mötet mellan de bägge lagen gå till övertid.

Precis som igår blev det Monarchs som knep extrapoängen, skillnaden var bara att denna gång skedde avgörandet innan vi kom till straffläggning. Med endast 48 sekunder kvar av matchen fick de 4201 i publiken se backen David Kolomatis avgöra med sitt mål som betydde seger med 5-4.

Nästa gång Bridgeport spelar match är på fredag då Albany Devils står för motståndet.

MÅLSKYTTAR:

  • 1-0 Rhett Rakhshani (Aaron Ness, Tyler McNeely) 8:11
  • 2-0 Scott Howes (Tomas Marcinko) 21:59
  • 2-1 David Meckler (Marc-Andre Cliche) 25:51
  • 2-2 Brandon Kozun 26:38
  • 3-2 Tim Wallace (Justin DiBenedetto, Casey Cizikas) 28:11
  • 3-3 Linden Vey (Cam Paddock, Jordan Nolan) 44:26
  • 3-4 Linden Vey 47:30
  • 4-4 Dylan Reese (Casey Cizikas, Tim Wallace) 53:26 PP
  • 4-5 David Kolomatis (Linden Vey, Jordan Nolan) 64:12
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s