Vi såg väldigt många blockerade skott i den första halvan av period nummer ett. Det var mycket kamp och bägge lagen hade som sagt svårt att få till några riktigt farliga chanser. David Clarkson fick kanske den bästa då Al Montoya tvingades till retur ut i slottet men han tog även hand om Clarksons uppföljande skott. Plötsligt kom ett misstag från Devils backar och P.A. Parenteau kunde ta hand om pucken och föra den in i anfallszon. Där hittade han Matt Moulson som listigt klev ut från slottet när backen var ouppmärksam och med ett snärtigt handledsskott hittade han nättaket bakom Martin Brodeur. Islanders fick efter det ett powerplay och med hjälp av det behöll man initiativet perioden ut dock utan att fler mål noterades.

Devils kom ut i den andra med en hel del energi och satte Montoya på ett par svåra prov. Fyra minuter in i perioden kom också kvitteringen då Adam Larsson fick ett droppass innanför blå och efter att ha avancerat in i slottet vispade han in pucken bakom en maktlös Montoya. Sedan följde en stund av hafsigt spel från bägge sidor och därför kom Islanders ledningsmål fram till 2-1 väldigt plötsligt och oväntat men inte desto tråkigare för det. Kedjan med Brian Rolston, David Ullström och Josh Bailey hade en ganska stark match rakt igenom och vid målet var det Rolston som hittade fram till Bailey som prickade Brodeurs plockhandskkryss. Ullström kom i samma ögonblick för nära målburen och fick den ur sitt läge men domarna bedömde att pucken varit inne innan och godkände därför målet. Det var också mycket nära ett 3-1-mål när Kyle Okposo fick ett friläge men Brodeur stoppade den pånyttfödde forwarden den gången. Inte nog med det för i slutminuten rånade Brodeur först Michael Grabner och sedan framförallt Okposo som följde upp på returen men Brodeur plockade pucken samtidigt som han slajdade på isen Tommy Salo style.

Det dröjde tyvärr inte särskilt långt in på den tredje perioden innan det åter var kvitterat. Efter att Montoya först svarat för ett par fina räddningar fick Adam Henrique chansen efter slarv av backarna. Ensam med Montoya gjorde Devils hete rookie inget misstag och ställningen var hastigt och mindre lustigt 2-2. Devils fortsatte pumpa på och skaffade sig ett powerplay. Där var det dags för Devils och speciellt Ilya Kovalchuk att slarva för när ryssen nonchalant försökte glida förbi Grabner snodde denne mycket enkelt pucken och fri med Brodeur fick han äntligen utdelning på ett av alla sina lägen. Med Devils jagandes en kvittering på nytt öppnade detta för kontringar och både Grabner och John Tavares hade varsitt friläge utan att lyckas överlista smått omänsklige Brodeur. Ullström hade också en mycket bra chans men Brodeur fick ut sitt benskydd och stoppade svensken. Även Montoya fick göra ett par svettiga räddningar, speciellt efter en sidledsförflyttning då Devils kom 3-mot-1. Ställningen stod sig ända till slutsekunderna då Islanders med fem sekunder kvar skickade pucken till icing. Devils vann tekningen och av någon underlig anledning lämnades Zach Parise helt ensam framför Montoya och pucken gick i mål. Men videogranskningen visade att Parise hade sparkat in pucken och målet underkändes därför och äntligen kändes det som att Islanders fick lite flyt med sig.

För andra matchen i rad gjorde Islanders en riktigt godkänd insats och fortsätter man bara såhär så tror jag att den negativa trenden kan vändas och klättringen uppåt inledas. På tisdag befinner sig laget i Buffalo för ny match.

MÅLSKYTTAR:

 • 0-1 Matt Moulson (P.A. Parenteau, Milan Jurcina) 11:28
 • 1-1 Adam Larsson (Ilya Kovalchuk, Adam Henrique) 24:20
 • 1-2 Josh Bailey (Brian Rolston) 31:59
 • 2-2 Adam Henrique (Zach Parise, Ilya Kovalchuk) 43:59
 • 2-3 Michael Grabner 45:51 SH
Annonser
kommentarer
 1. Fredde skriver:

  Hur tycker du att David Ullström fungerar som vänsterforward i tredje-linan? Vad jag vet så är han center och jag tycker det är synd om Nino som får stå utanför laget, kanske på Ullströms bekostnad? Vilken position har Ullström haft i Bridgeport under hösten?

  Min Lineup

  Moulson–Tavares–Parenteau

  Okposo—-Nielsen—-Grabner

  Niederreiter—Bailey—-Rolston

  Martin—–Reasoner——-Haley/Ullström

 2. Magnus skriver:

  Ullström började säsongen i Bridgeport tillsammans med Tim Wallace och Tyler McNeely som center. Men på senare tid lirade han vänsterforward tillsammsans med Jeremy Colliton (center) och Sean Backman och det var ju då som han började ösa in mål. Tycker nog han funkar bra ihop med Bailey och Rolston för tillfället. Niederreiter är ju en gåta. Hörde att han själv inte vet varför han inte får spela. Mycket märkligt, det finns ju spelare som exempelvis Jay Pandolfo som borde ställas åt sidan istället enligt mig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s