Islanders började matchen hyfsat bra mycket tack vare tre powerplay men Johan Hedberg var alert och räddade de bästa chanserna från P.A. Parenteau och Michael Grabner. Devils var inte heller ofarliga i sina numerära underlägen och fick till ett par chanser, den bästa var ett friläge för Zach Parise, men även Al Montoya spikade igen i den första perioden. Micheal Haley och Cam Janssen stod för en riktig maratonfight som till slut bröts när bägge spelarna var utmattade.

Den andra perioden inleddes ganska hafsigt och inget av lagen fick till några direkta farligheter. Men vi visste ju att nästa utvisning förmodligen skulle bli mot Islanders och mycket riktigt, Devils hamnade i powerplay med sju minuter kvar av perioden. Ibland har hockeyspelare tur och det var just vad Adam Larsson hade i det numerära överläget. Han stod på blålinjen för att skjuta men när han väl fick chansen gick klubban av och skottet blev istället till en perfekt passning till Petr Sykora som hittade nätmaskorna bakom Montoya. Bästa chanserna för Islanders i perioden hade Milan Jurcina och Micheal Haley men Hedberg stod emot och han var nu bara 20 minuter från en nolla.

Tredje akten började med ett friläge för Grabner som tyvärr fick se Hedberg stöta med klubban vid precis rätt tillfälle för att avvärja farligheten. Islanders såg heltaggat ut och man fortsatte skapa bra chanser i inledningen av perioden. Anstormningen bedarrade dock ganska snart och ju längre matchen led desto mer krånglade Islanders till det när man fick lägena. Att man inte har det rätta självförtroendet just nu märktes bland annat när en målskytt som Matt Moulson valde att passa i ett jätteläge i slottet. Michael Grabner fick dock en jättemöjlighet till kvittering när han tilldömdes straffslag då han revs ner av Ilya Kovalchuk. Trots en bra dragning av Grabs var Hedberg följsam och plockade pucken snyggt. Isles pressade på bra mot slutet och Hedberg räddade verkligen sitt lag under matchens slutskede för det blev inga fler mål och återigen lämnade Islanders isen mållösa.

Egentligen spelade Islanders bra och jag tycker nog att resultatet var något missvisande. Men har man inget flyt och dåligt självförtroende så går det lätt troll i målskyttet. I morgon möts lagen igen, denna gång i ”the Rock” och matchtiden är redan klockan 19:00 svensk tid.

MÅLSKYTT:

 • 0-1 Petr Sykora (Adam Larsson, Adam Henrique) 34:13 PP
kommentarer
 1. Filip skriver:

  Det är riktigt tungt, det är inte så kul att vara i skolan just nu och höra alla hån..

  Innan säsongen så Kändes playoff som realistiskt men nu så är det inte ens nära, något måste ske för att få igång vinsterna!

  Vad ska dom hitta på ?

 2. Fredde skriver:

  Jag tycker att Garth Snow ska lyfta på luren och försöka fixa en trade. Nabokov, Eaton, Mottau, Bailey får gärna lämna ön. Jag skulle vilja ha tillbaka James Wisniewski och när vi ändå föhandlar med Columbus kan vi kanske locka till oss Antoine Vermette. Vad tycker ni ? 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s