Islanders inga kejsare i sina nya kläder

Postat: 24 november, 2011 av Magnus i Matchrapport NHL
Etiketter:, , , , , , , , , , ,

Först gjorde Philadelphia mål på sitt första skott i matchen och 20 sekunder senare satte Kyle Okposo sitt första mål för säsongen på Islanders första skott i matchen. Efter denna händelserika inledning fortsatte perioden i samma anda. För Okposo blev det rena rama ketchupeffekten då han även svarade för ett powerplaymål fram till 2-0 efter halva perioden spelad. När sedan Michael Grabner ökade på till 3-1 med dryga minuten kvar var Okposo den som stod för den fina framspelningen. Den fula alternativa tröjan såg helt plötsligt riktigt snygg ut. Men Islanders är ju experter på att tappa ledningar så vi vågade inte ta ut något ännu med två perioder kvar att spela.

Inför den andra periodens start valde Flyers att byta ryss i mål. Ut gick den inte så lyckade Ilya Bryzgalov och in kom istället Sergei Bobrovsky. Flyers kom ut mer taggat och skaffade sig ett powerplay ganska tidigt i perioden. I samma sekund som Steve Staios klev ut på isen igen tryckte Scott Hartnell in 3-2 och plötsligt var det match igen. Bägge lagen hade bud på mål i slutet av den andra perioden och bäst chans fick John Tavares som fri med Bobrovsky dock misslyckades med att överlista denne.

I den tredje perioden låg Flyers på för en kvittering men Rick DiPietro såg till att med både tur och skicklighet hålla kvar Islanders i ledning. Men en oturlig sargstuds skulle förstöra allt när pucken tog en oväntad väg in framför DiPietro där Danny Briere dök upp och stötte in kvitteringen.

Frustrationen blev total då Briere även i förlängningen var lyckosam. Matchavgörandet var dock mer skicklighet än tur och DiPietro drog sånär sönder klubban mot målburen av uppgivenhet.

Trots förlusten visade ändå framför allt den första perioden på lovande takter. Islanders kallade till slut upp Micheal Haley som i natt gjorde säsongsdebut och han var helt klart en injektion i det fysiska spelet. Skönt också för Okposo att äntligen få hål på sin målnolla och kan bara spelare som han, Josh Bailey och Blake Comeau få igång sitt spel så är mycket vunnet i jakten på bättre resultat. Nu väntar dubbelmöte med New Jersey Devils till helgen och den första matchen spelas i Nassau Coliseum på fredag.

MÅLSKYTTAR:

 • 0-1 Andrej Meszaros (Max Talbot, Matt Carle) 0:18
 • 1-1 Kyle Okposo (Michael Grabner) 0:37
 • 2-1 Kyle Okposo (Josh Bailey, Michael Grabner) 10:26 PP
 • 3-1 Michael Grabner (Kyle Okposo, Frans Nielsen) 18:29
 • 3-2 Scott Hartnell (Jakub Voracek, Claude Giroux) 25:24 PP
 • 3-3 Danny Briere (Braydon Coburn) 54:18
 • 3-4 Danny Briere (Scott Hartnell, Braydon Coburn) 62:34
Annonser
kommentarer
 1. Fredde skriver:

  Är det någon typ av ”mustachkampen-kampanj” där borta i staterna nu, med tanke på att JT, Moulson, Okposo, Bailey, Nilsson. Alla har mustach ^^ ….?

 2. Magnus skriver:

  Mycket riktigt. Precis som vi har vår mustachkamp här i Sverige så har man den så kallade ”Movember” i Nordamerika. Man odlar alltså mustach under hela november till förmån för prostatacancerforskningen. Måste säga att ingen i laget ståtar med någon speciellt imponerande stache nu när Trevor Gillies spelar i Bridgeport.

 3. Danne skriver:

  Tröjorna var ju sisådär, gillar retroflirten med texten men det förstörs av övriga designen på tröjan. Varför vill man ha in grått på tröjan…?

  Spelade Ullström mot Flyers också?

 4. Magnus skriver:

  Vet inte hur man har tänkt när det gäller varken färger eller övrig design. Jag tyckte det såg konstigt ut. Varför valde man att ha blå hjälmar till de svarta tröjorna och hur såg det egentligen ut med den där diamanten som framträdde då man hade ett ”V” längst ner på tröjsidorna samtidigt som man hade ett uppochnedvänt dito längst upp på byxorna.

  Ullström lirade mot Flyers och noterades för ett skott på mål, ett blockerat skott, två tacklingar samt en vunnen tekning. Det blev totalt 10 byten och 7:53 i istid. Han spelade tillsammans med Micheal Haley och Blake Comeau.

  Appropå Comeau så har nu Islanders placerat honom på waivers för att antingen göra sig av med honom eller skicka ner honom till Bridgeport. Från att ha gått från 46 poäng förra säsongen till 0 hittills i år gör ju att man bara kan konstatera att detta var oundvikligt.

  Kan dessutom passa på att notera att Anders Nilsson åter är i Bridgeport då Al Montoya nu är fit for fight igen. Frågan är om det inte blir Kevin Poulin som får chansen nästa gång någon kallas upp från AHL?!

 5. Fredde skriver:

  Blake Comeau tillhör nu Calgary Flames! Kan väl inte annat än tycka att det var bra drag då han inte har levt upp till förväntingarna under säsongen.

  Visst är det trevligt med ungdomarna som tar plats i laget (läs, ullström, niederreiter, nilsson, etc) men det håller inte med att spela med dem om man vill nå slutspelet. Jag vill ha in ett nytt namn till truppen, en meriterad topp-spelare i NHL. Förslag?

  Anser för övrigt att de svarta tröjorna är riktigt fula och hoppas att vi inte spelar allt för många matcher i det stället.

  Sedan ställer jag frågan, varför har vi inte spelat med de ordinarie hemma-tröjorna på de två senaste hemmamatcherna? Mot Boston spelade vi i det vita stället och i går spelade vi i svart. Har materialeren sjabblat till det i tvätten! ^^ ?

 6. Magnus skriver:

  Jag har inga direkta förslag till nya spelare. Mestadels för att om vi ska få in en meriterad toppspelare krävs det för mycket i utbyte. I dagens Islanders har vi bara 2-3 spelare som kan generera en sådan spelare i utbyte och det är John Tavares, Mark Streit och eventuellt Moulson eller Grabner. Inte värt det enligt mig. Spela hellre ungdomarna men ge de då också mycket speltid, det lönar sig inte att bara låta dom spela ett par byten per match.

  Mot Boston var det Ed Westfall Appreciation Night och då valde man att spela med den gamla färgsättningen då hemmalagen alltid spelade i vitt. Sedan var det bestämt i förväg att Islanders skulle spela i sina svarta tröjor både mot Philadelphia och ikväll mot New Jersey.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s