När Bridgeport och Adirondack Phantoms möttes på söndagskvällen blev det en match med många mål och även många fighter. Rhett Rakhshani gjorde säsongsdebut efter skada och nye Scott Howes gjorde succé i sin första match för Sound Tigers.

Trots att matchen innehöll hela åtta baljor dröjde det till mer än halva drabbningen spelad innan första målet föll. Då hade redan Bridgeport hunnit dominera skotten i den första perioden samt dominerat i de två fighter som vi fick se i mitten av den andra perioden. Först var Trevor Gillies brutal mot Tom Sestito och bara två sekunder senare krossade Brett Gallant sin motståndare Garrett Klotz. Jeremy Colliton var den som fick öppna målskyttet då lagkaptenen gjorde sitt tredje mål för säsongen, detta i numerärt överläge. Efter ytterligare en fight som dock var lite jämnare mellan Tyler McNeely och Marc-Andre Bourdon kvitterade Jason Akeson med tre minuter kvar av perioden.

Den tredje perioden inleddes med att Phantoms dansk Oliver Lauridsen och Benn Olson gick ännu en fight. Sedan utbröt rena målfyrverkeriet och det var bortalaget som först tog ledningen då Akeson åter lyckades överlista Kevin Poulin i hemmakassen. Målet kom i powerplay efter att nykomlingen Scott Howes åkt ut för hög klubba. Han kom dock att ta revansch mindre än minuten senare då han gjorde sitt allra första mål i AHL. Howes som var en viktig kugge i Alaska Aces vinnande Kelly Cup-lag i fjol har inte spelat i AHL sedan 2008-09 då det blev en handfull matcher med Manitoba Moose. Nu inledde han den vändning som kom att bli matchavgörande och det var Dylan Reese som svarade för ledningsmålet med sitt första för säsongen. Ytterligare tre minuter senare var det Micheal Haleys tur att spräcka sin målnolla för säsongen när han satte 4-2 bakom veteranmålvakten Michael Leighton. Oliver Lauridsen såg till att återskapa spänningen med sin reducering till 4-3 med mer än sju minuter kvar av perioden. Men mer spännande än så blev det aldrig för i sista minuten fastställde Tim Wallace slutresultatet till 5-3 i öppen kasse.

I och med segern jämnas den redan jämna Northeast Division till ytterligare. De tre första lagen, däribland Bridgeport, har 20 poäng och de övriga två lagen har 19. Conferencemässigt ligger Sound Tigers för närvarande på sjätte plats men är alltså bara en poäng ifrån tredjeplatsen som automatiskt går till divisionssegraren.

På fredag väntar nytt derby mot Connecticut Whale följt av dubbelmöte med Manchester Monarchs på helgen.

MÅLSKYTTAR:

  • 1-0 Jeremy Colliton (Aaron Ness) 33:07 PP
  • 1-1 Jason Akeson (Mike Testwuide, Blake Kessel) 37:07
  • 1-2 Jason Akeson (Mike Testwuide) 42:48 PP
  • 2-2 Scott Howes (Tim Wallace, Casey Cizikas) 43:41
  • 3-2 Dylan Reese (Rhett Rakhshani, Jeremy Colliton) 47:29
  • 4-2 Micheal Haley (Jeremy Colliton, Rhett Rakhshani) 50:27
  • 4-3 Oliver Lauridsen (Mike Testwuide) 52:29
  • 5-3 Tim Wallace 59:13 EN
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s