Poulin sekunder från att bli hjälte

Postat: 19 november, 2011 av Magnus i Matchrapport AHL
Etiketter:, , , , , , , ,

Kevin Poulin gjorde sin klart bästa match för säsongen när Bridgeport mötte lokalkonkurrenten Connecticut Whale i natt. Den unge målvaktstalangen svarade för 42 räddningar men succén grusades något av matchavgörande 3-2 till Connecticut då endast 6.8 sekunder var kvar av förlängningen.

En spelare som just nu är otroligt het är svenske David Ullström. Efter två powerplaymål i natt har den förre HV71-spelaren nu gjort mål i sju matcher i rad och totalt har det blivit 12 kassar från Ullströms klubba i år. Han öppnade målskyttet i den andra perioden efter en mållös förstaperiod genom att sprätta in en backhandretur bakom Chad Johnson i hemmkassen. I och med detta mål tangerade Ullström ett Bridgeportrekord som sedan tidigare också innehas av Jeff Tambellini, sju mål på sju matcher. En annan svensk, Carl Hagelin, kvitterade dock när han styrde in Tim Erixons skott från blå och bara 1:31 senare jobbade Connecticut till sig ytterligare ett mål och man gick till pausvila med uddamålsledning.

Men David Ullström såg till att med den tredje periodens enda mål ta matchen till förlängning. Bridgeport fick chansen i numerärt överläge i förlängningen men just Ullström åkte sedan ut bara 17 sekunder senare och spolierade därmed powerplaychansen. Istället höll sig Brendan Bell framme efter en fin passning av Mats Zuccarello-Aasen och han petade in vinstpucken mellan benen på den heroiske Poulin.

Skottstatistiken slutade 45-17 till hemmalaget så ni förstår att han hade en aktiv kväll. Noteras kan också att ett nytt ansikte bland backparen visade upp sig för Sound Tigers. Jamie Fritsch spelar just nu som try-out och vi får se om han får fortsatt förtroende i framtiden.

Närmast väntar ny match i natt, hemma mot Springfield Falcons.

MÅLSKYTTAR:

  • 0-1 David Ullström (Matt Donovan, Dylan Reese) 26:10 PP  
  • 1-1 Carl Hagelin (Tim Erixon, Jordan Owens) 33:21   
  • 2-1 Francois Bouchard (Jonathan Audy-Marchessault) 34:50   
  • 2-2 David Ullström, (12) (Dylan Reese) 53:10 PP  
  • 3-2 Brendan Bell (Mats Zuccarello-Aasen, Tim Erixon) 64:53

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s