Inför nattens match mot Rangers hade Jack Capuano kastat om lite i laget. Nino Niederreiter gjorde säsongsdebut och istället bänkades Kyle Okposo som inte alls levt upp till förväntningarna såhär långt. Detta hjälpte dock föga då Rangers kvitterade till 1-1 i inbördes möten denna säsong. Det var dock små marginaler som avgjorde matchen till bortalagets fördel.

Islanders började matchen lite segt och inte många passningar gick rätt. Evgeni Nabokov fick ge sig när Sean Avery ganska ohotad fick stå i slottet och skicka in ledningspucken. Frans Nielsen såg däremot till att kvittera innan periodpaus då han lite oväntat sköt själv i ett 2-mot-1-läge. Dansken brukar ju oftast passa i dessa lägen så kanske lurade detta Henrik Lundqvist i Rangers kasse. Mot slutet fick vi se prov på Averys feghet då han först ville börja bråka med Mike Mottau efter en tackling från Islandersbacken. När sedan Mottau kastade handskarna lät Avery bli och de fick bägge två minuter för osportsligt uppträdande.

När Mottau och Averys utvisningar var över i början av den andra perioden tog det bara några sekunder innan de faktiskt kastade handskarna och gick en fight som slutade oavgjort. Mottau är ju ingen direkt fighter och Avery fightas ju bara mot just sådana spelare så det brukar sällan bli någon underhållning. Islanders spelade upp sig betydligt i den andra perioden men Lundqvist storspelade så det var bara Rangers som lyckades peta in en puck i denna period. Ryan Callahans passning till Steve Eminger var såpass bra att det bara var att sätta klubban till pucken.

Istället kom Islanders mål i början av den tredje när John Tavares serverade Matt Moulson med en lika öppnande passning som Callahans till Eminger. 2-2 och Islanders verkade vara på gång men en misslyckad rensning skulle förändra allt. Med fem minuter kvar av perioden slarvade Josh Bailey när han skulle spela pucken ur egen zon. Istället ledde det fram till ett läge för Brad Richards som hittade krysset bakom Nabokov. De små marginalerna jag talade om i början visade sig också när Andy MacDonald prickade kryssribban med 1:20 kvar att spela och istället punkterades matchen med ett fjärde Rangersmål i tom kasse.

Det känns som att det gått troll i spelet nu även om insatsen i natt var betydligt bättre än mot Vancouver. Om inget drastiskt görs snarast kommer vi kanske sitta här med en liknande förlustsvit som tog oss bort från slutspelet förra säsongen. På torsdag kommer Montreal till Long Island och då kräver vi seger…igen.

MÅLSKYTTAR:

  • 0-1 Sean Avery (Brian Boyle, Mike Sauer) 14:43
  • 1-1 Frans Nielsen (P.A. Parenteau, Travis Hamonic) 17:06
  • 1-2 Steve Eminger (Ryan Callahan, Jeff Woywitka) 26:07
  • 2-2 Matt Moulson (John Tavares, Frans Nielsen) 46:58 PP
  • 2-3 Brad Richards (Brandon Dubinsky) 55:05
  • 2-4 Ryan Callahan (Ryan McDonagh) 59:59 EN

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s