Trots 47 räddningar av Al Montoya och en ledning med 3-0 efter nästan två perioder spelade lyckades inte Islanders knipa mer än en poäng i nattens bortamatch mot Colorado Avalanche.

Colorado var det lag som först hade en puck över mållinjen men domarna underkände målet eftersom man redan blåst för blockering. Istället fick Josh Bailey spräcka sin målnolla för säsongen då han styrde in Mark Streits skott från blå i powerplay. Säker skönt för självförtroendet efter den tveksamma start han haft i säsongsupptakten.

Bara 34 sekunder in i den andra perioden ökade Islanders på till 2-0. Brian Rolston lämnades helt utan uppvaktning framför Jean-Sebastien Giguere och veteranforwarden gjorde inget misstag. Med åtta minuter spelat tog Michael Grabner revansch på sig själv efter ett missat friläge några minuter tidigare. Han förvaltade Matt Moulsons passning nära målvakten och matchen kändes nästan avgjord i detta skede. Men klara ledningar och Islanders är tyvärr inte ofta en lyckad kombination. Vi kan ju också citera Leif Boork som en gång sa ”att leda med 3-0 är det svåraste i hockey”. För Avs tog sig närmare redan innan periodpausen när Paul Stastny slog in en retur framför Montoya i numerärt överläge.

Hemmalaget fortsatte reduceringsjakten i den tredje perioden och med sex minuter spelat fick veteranen Milan Hejduk in en puck som med knapp styrfart letade sig över mållinjen. Fyra minuter senare var olyckan framme igen då Frans Nielsen tappade puck i mittzon och Jan Hejda drog på ett mäktigt skott som letade sig upp i Montoyas plockhandskkryss. Islanders hade ännu en gång tappat en till synes säker ledning i den tredje perioden och varför detta händer laget så ofta är ju en gåta i sig.

I förlängningen fick Colorado chansen i powerplay vilket man också förvaltade med drygt två minuter kvar att spela genom Kyle Quincey.

Detta var en tung poängförlust efter den stora ledning man hade och nu när Montoya tvingades agera som en levande vägg hade man ju hoppats på bättre hjälp från försvararna. Positivt dock att Michael Grabner nu verkar kommit igång. Förutom målet skapade han ett par bra lägen genom sin snabbhet och det är precis vad som saknats hittills och som vi vet att han kan.

Ny chans för två poäng på söndag då resan går vidare till Vancouver.

MÅLSKYTTAR:

  • 0-1 Josh Bailey (Mark Streit) 15:36 PP
  • 0-2 Brian Rolston (P.A. Parenteau, Frans Nielsen) 20:34
  • 0-3 Michael Grabner (Matt Moulson, Mark Streit) 28:00
  • 1-3 Paul Stastny (David Jones, Kyle Quincey) 39:39 PP
  • 2-3 Milan Hejduk (Shane O’Brien, Joakim Lindström) 46:07
  • 3-3 Jan Hejda (Daniel Winnik, Ryan O’Reilly) 50:35
  • 4-3 Kyle Quincey (Milan Hejduk, Paul Stastny) 62:39 PP
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s