Svenskarna bakom Sound Tigers vinst

Postat: 6 november, 2011 av Magnus i Matchrapport AHL
Etiketter:, , , , , ,

När Bridgeport Sound Tigers i natt slog tillbaka Norfolk Admirals på hemmaplan med 3-2 var det lagets bägge svenskar som hade huvudrollen. Anders Nilsson stod för 27 räddningar och tog sin fjärde seger på fem försök i årets AHL, en imponerande debutsäsong såhär långt. David Ullström låg bakom matchens första mål och avgjorde sedan själv i den tredje perioden.

Vid 1-0 fanns Nino Niederreiter också med i förarbetet till Matt Donovans mål och detta var schweizarens första poäng i Bridgeporttröjan. Men målet var helt och hållet Ullströms förtjänst som väntade in Donovan i ett 2-mot-1-läge och med en perfekt passning serverade svensken pucken på ett silverfat till den offensive backen som överlistade Norfolks slovakiske målvakt Jaroslav Janus med ett skott som gick in via ribban. Att släkten är värst vet vi väl alla vid det här laget och när Admirals kvitterade var det förre Islanders- och Bridgeportspelaren Trevor Smith som stod för målskyttet då han tog vara på en retur från Nilsson framför mål.

I den andra perioden gjorde sedan Trevor Frischmon sitt första mål för säsongen efter ett fint individuellt nummer som alltså betydde 2-1.

Det matchavgörande målet av Ullström kom i powerplay efter åtta minuters spel av den tredje perioden. Anders Nilsson noterades här för en assistpoäng, hans första i AHL-sammanhang. Det hjälpte föga att Admirals lyckades reducera med tre minuter kvar för Nilsson och övriga Bridgeportspelare offrade sig hejdlöst fram till ännu en seger på hemmaplan, den tredje på raken.

I kväll spelar laget på hemmaplan för femte matchen i rad då St.John’s IceCaps kommer på besök för en tidig match klockan 20:00, svensk tid.

MÅLSKYTTAR:

  • 1-0 Matt Donovan (David Ullström, Nino Niederreiter) 10:29
  • 1-1 Trevor Smith (Alexandre Picard, Pierre-Cedric Labrie) 18:48
  • 2-1 Trevor Frischmon (Aaron Ness) 34:52
  • 3-1 David Ullström (Matt Donovan, Anders Nilsson) 47:50 PP
  • 3-2 Carter Ashton (Cory Conacher, Mike Angelidis) 57:09
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s